Sport

2017.01.26. 19:05

Revans a bajorokon - Diadallal rajtolt az Alba Fehérvár a Szent István Kupán

Székesfehérvár - Az FC Bayern München ellen kezdte szereplését az Alba U16-os fiú kosárcsapata a nagyszabású nemzetközi tornán. A kék-fehérek 78-40-re nyertek.

Horog László

Csütörtökön délben a házigazdák és a korábban kizárólag a futballjáról, az utóbbi néhány évben már a kosarasokról is ismert FC Bayern München meccsével kezdetét vette az immár ötödik alkalommal kiírt Szent István Kupa. Az utóbbi években a németek elporolták az Alba Fehérvár-DKKA korosztályos együttesét, a koronázó városiak érthetően szerettek volna szakítani a rossz hagyományokkal. A tavalyi tornán vívták a legszorosabb meccset, a németek akkor 30 ponttal, 76-46-ra győztek, roppant egyoldalú küzdelemben.

Az Alba első pontjait a nigériai center, Awogbemi Sodiq szerezte, aki főleg a palánk alatt veszélyes. Trimborn gyorsan válaszolt, de Awogbemi a folytatásban is leleményes volt, aztán Takács Milán is felzárkózott mellé a pontgyártásban, középtávolról és távolról is betalált, 20-8-ra elléptek a házigazdák. A németek szakvezetője gyakran cserélt, igaz, a hazai szakvezető, Peresztegi Nagy Ákos is igyekezett frissíteni csapatát. Awogbemi áttörhetetlen falként állt a németek előtt, remekül szedte a lepattanókat mindkét palánk alatt. Bár mezőnybeli dobásai nem mindig mentek be, a büntetőket rendre értékesítette. Focht révén közelebb jöttek a bajorok, majd ismét távolodtak a hazaiak, akik magabiztosan őrizték előnyüket (37-23). Pávay pontjaival tovább nyílt az olló, húszpontos különbséggel vezetett a Fehérvár, sőt többel is, 46-23-nál a látogatók edzője ismét időt kért. A második félidőt Gieseck duplája indította, aztán a vendéglátók diktálták a tempót, nem tudtak közelebb jönni a bajorok, a fehérváriak végül 78-40-re nyertek, tehát visszavágtak a korábbi évek szenvedéseiért.

 

- Elégedett vagyok az eredménnyel, 40 ponton tudtuk tartani a németeket. Végig agresszívan védekeztünk és jól támadtunk, ennek köszönhettük a sikert. Bízom a hasonló folytatásban - mondta Peresztegi Nagy Ákos.

A torna második mérkőzését a Real Madrid Baloncesto vívta a szerb Partizan Beograddal. A királyiak színesbőrű, magas centereik jóvoltából, gyorsan elléptek 11-2-re, majd egyre közelebb jött a Partizan, a félidőben három pont volt a különbség. Aztán megrázta magát a Real, végül 98-68-ra nyert. A magyar U16-os válogatott a Stellazzurra Romával találkozott, s végül nagy csatában, 84-79-re nyertek az olaszok.

Az Alba pénteken 16.30-kor mérkőzik a Partizannal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!