Sport

2013.03.13. 19:04

Remekeltek az öttusázók az utánpótlás ob-n

A fehérvári utánpótlásműhelyek továbbra is a legjobbak az öttusázók magyar mezőnyében. Az utánpótlás országos bajnokságon a Volán Fehérvár és az Alba Öttusa SE versenyzői a megszerezhető 12 éremből hetet itthon tartottak.

Ferencz Balázs

A Volán Fehérvár 18 éves öttusázója, Slett Kinga meggyőző, és magabiztos versenyzéssel szerzett egyéniben aranyérmet. Nagyon jól éreztem magam az egész verseny alatt! - mosolygott célba érkezése után a Volán szőke leányzója.

- Külön öröm számomra, hogy ez a győzelem nem csak ob-aranyat jelent, hanem  közelebb kerülhettem az ifjúsági Eb-hez is.

A Volán Fehérvár női csapata is a dobogó legfelső fokára állhatott, és a magaslati levegőt szívhatta az a Demeter Gergely is, aki egyéniben és csapatban is aranyéremnek örülhetett. Társai, Harangozó Bence ezüst-, Málits István bronzérmet nyertek.   
- A kombinált szám előtt úgy éreztem, hogy szoros verseny lesz, de a négy nagyon jó lövészettel egészen egyszerű lett a kombi - értékelt Demeter.

Egy tehetség a fehérvári öttusázók közül: Strobl, az Alba Öttusa SE versenyzője a vívópáston (Fotó: Koppán Viktor Dávid)


- Összességében nagyon jó versenyt sikerült összehoznom.  A kiváló fehérvári teljesítmény azért is fontos, mert az ob válogatóverseny volt. Az Eb-, illetve vb-szerepléssel kacérkodhattak az élmenők. Abszolút urai voltunk ennek a versenynek - fogalmazott elégedetten a Volán Fehérvár szakmai igazgatója, Korponai István. - Külön öröm, hogy egy válogatóversenyen ilyen remekül szerepelt egy-két versenyző. Slett Kingának nagyon jó napja volt, ifjúsági korú versenyző létére magabiztosan nyerte meg a versenyt. Demeter Geri is olyan versenyt produkált, amilyet már megvalósított korábban, de mindig is ilyet szeretnénk látni tőle. 

Az Alba Öttusa SE legjobb egyéni tusázója Strobl Krisztián volt, aki a hatodik helyen zárt. Csapatban azonban dobogóra állhatott, bronzérmet szereztek az Alba SE-s fiúk. 
-  Jól szerepeltünk az ob-n, komoly felkészülési ciklus után jöttünk. A verseny előtt kéthetes könnyebb szakaszunk volt, ami minden számban érzékelhető, főleg a vívásban voltak frissebbek a versenyzők - értékelt Komlódi Zsolt, az Alba Öttusa SE vezetőedzője. - A kombinált számban is jól ment a lövészet. Fontos feladat, hogy a futást rendbe tegyük mind a fiúknál, mind a lányoknál. A fiúknál a lovagláson úszott el az egyéni érem, hiszen Strobl Krisztián és Klis Krisztián is gyengén lovagolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!