Sport

2015.07.03. 13:54

Kitettek magukért a Székesfehérvári Vívó SE párbajtőrözői

Éberhard adott otthon az Inter-European Olimpici Grand Prix nemzetközi párbajtőr versenysorozat ez évi utolsó, záró állomásának.

Bobory Balázs

A Székesfehérvári Vívó SE versenyzői ismét képviselték magukat a rangos megmérettetésen. Az első napon, szombaton a gyerek korosztályú leány és fiú, valamint az újonc fiú versenyzők álltak pástra. A lányok küzdelme kimagasló fehérvári sikerrel ért véget, miután a nyolcas döntőbe három SZVSE versenyző is bejutott. A versenyen Kollár Kincső aranyérmet nyert, a bronzérmet Büki Lili szerezte meg, míg Demény Kata a 6. helyért vehetett át diplomát és érmet. A fiúknál a kassai illetőségű Sopoliga nyakába került az aranyérem, viszont az SZVSE versenyzője, Háder Roland bronzérmet szerzett, épp a nyertestől kikapva.

Kollár Kincső a dobogó tetején, mellette jobbra Büki Lili

Másnap folytatták a fehérvári vívók a magabiztos versenyzést és sorra verték ellenfeleiket. A lányoknál az újonc korcsoportban a magyar bajnok Muhari, az MTK versenyzője nyert, de az ezüstérem Büki Lilinek, a fehérváriak versenyzőjének jutott, míg Demény Kata szerezte meg a bronzérmet, míg Tóth Zsófia a döntő nyolcadik helyén végzett. Ebben a korcsoportban megint három fehérvári volt a nyolcas döntőben.

Ezt követően a serdülő fiúk vették fel a küzdelmet, ahol két fehérvári megint a nyolcas döntőbe került, majd a legjobb négy közé is. Itt mindketten vereséget szenvedtek, a versenyt Hosszú, a Honvéd versenyzője nyerte, második Fóti, a Vasas versenyzője lett, míg a két SZVSE versenyző, Ölvedy Csanád és Szücs Dániel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A serdülő lányoknál aztán megint arattak a fehérváriak az eddigieket megkoronázva. A nyolc döntőbe került versenyző közül négy(!) volt fehérvári, amiért edzőik nem győzték fogadni szlovák és lengyel kollegáik gratulációit. Ebben a korcsoportban Kollár Kincső végül ezüstérmet szerzett, Tóth Zs. az 5., Györke Lilla a 6., Demény K. a 7. helyet szerezte meg. A két nap alatt 13 éremmel fejezték be az idei versenyidényt a Székesfehérvári VSE párbajtőrözői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!