Kéztörése után már vív

2019.08.26. 21:07

Rápihen a vb-re Alekszejev

Alek­szejev Tamara is csatlakozott a budapesti felnőtt-öttusavilágbajnokság helyszínén edzőtáborozó magyar válogatotthoz. Azonban még kérdéses, hogy mely hölgyek állnak rajthoz a vb-n.

Ferencz Balázs

Alekszejev Tamara bizakodva tekint előre Fotó: MW/Micheller Sz.

A tények: az Újpest válogatott öttusázója, Földházi Zsófia bokatörést szenvedett hétfőn lovaglás közben. A budapesti versenyzőt meg is kellet műteni, csavarokkal rögzítették a csontokat, így biztos, hogy kihagyja a szeptember 2. és 8. között a magyar fővárosban zajló világbajnokságot. Vagyis a magyar női csapat nem tudja megismételni a korábbi években mutatott bravúrt, azaz: a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia nevével fémjelzett trió megvédi világbajnoki címét. Bár ez eddig sem volt teljesen biztos, hiszen a párizsi edzőtáborban kéztörést szenvedett Alakeszejev Tamara kezéről is csak múlt szerdán került le a gipsz.

– Egyre jobban vagyok. Még fáj, de kibírom – mesélte az Alba Öttusa SE sportolója. – Éppen ma kezdek vívni, megnézzük, hogy megy – mesélte Tamara hétfőn késő délután. – Visszavettem a terhelésből, hiszen a lovaglásnál és a vívásnál is használni kell a kezemet, de úszni és futni ugyanúgy tudok. Remélem, hogy ki fogom bírni a versenyt.

Már ha egyáltalán indulhat Alekszejev. Ugyanis a Magyar Öttusaszövetség honlapján a Volán Fehérvár tusázója, Kovács Sarolta, valamint Guzi Blanka és Gulyás Michelle neve szerepel az egyéni versenyben indulók között.

– Kétségek között vagyok én is, még én sem tudom, ki indul. Gondolom, hogy Kállai Ákos szövetségi kapitány meg akar bizonyosodni arról, hogy megy a vívás. De szerintem nem lesz kérdéses az indulásom. Jó formában vagyok. Annyira nyugodt és magabiztos vagyok, mint még soha. Úgy tűnik, hogy szükségem van valamiféle balhés pezsgésre, hogy megnyugodjak. Nem izgulok, s a kezem állapotától függetlenül úgy érzem, hogy jól sikerül a verseny. Az biztos, hogy fájdalomcsillapító injekcióval kell majd vívnom. Három hét alatt nem felejtettem el sem lovagolni, sem vívni.

Alekszejev Tamara bizakodva tekint előre
Fotó: MW/Micheller Sz.

– Mondhatni, rápihen a világbajnokságra.

– Végül is igen, ennyi idősen úgysem árt a pihenés – nevetett a 30 éves pentatlonista. – De a viccet félretéve: nagyon szeretnék kvótát szerezni. Mikor Franciaországban eltörött a kezem, s kiderült, hogy ki kell hagynom az Eb-t, nagyon elkeseredtem, és sokat sírtam. Az Európa-bajnokságon könnyebb lett volna olimpiai indulási jogot szerezni. Szeretném begyűjteni, de ha a legjobb hat között végzek, akkor is boldog leszek. Hiszen a világranglistán ezek a helyek is sok pontot adnak, s ne feledjük, onnan is lehet kvótát szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában