Sport

2013.02.27. 20:45

Rangos szombati versenytánc

Székesfehérvár - Szombaton 11 órakor kezdődik a felnőtt, ifjúsági standard, junior Tíztánc ranglista- és klubközi táncverseny a Lászlóvill Kupárt, a Köfém Sportcsarnokban.

Matók János

A fehérvári Laguna KTSE rendezésében - Szilnerné Györe Judit és Szilner Tibor a főrendező - kezdődik el szombaton 11 órakor a felnőtt, ifjúsági standard, a junior Tíztánc ranglista- és klubközi táncverseny a Köfém Sportcsarnokban, amelyre nagyon sokan kíváncsiak. Nem csoda, hiszen mindkét fehérvári klub, a Laguna KTSE és a Felicita KTSE is sok párossal képviselteti magát. Érdemes lesz már a kezdésre helyet foglalni, amikor is a klubközi táncvereny lesz az első, látványos program. Mert a 21 résztvevő a B, C és D  felnőtt latin, C és D ifjúsági  latin, D junior 1 és 2 latin, D felnőtt- és ifjúsági, valamint D junior 2   standard műfajokban mutatják be a tudásukat. Így a műértő közönség a lelátókon a többi között a szamba, a rumba és a cha-cha-cha vérpezsdítő ütemeire ringathatja el magát, amíg a standard számoknál a látványos angol- és bécsi keringőnél, a tangónál gyönyörködhet majd a táncosokban.

Szabó János és fővárosi partnere, Juhász Viktória a délutáni programban lesz érdekelt (Fotó: Vértes Fotó)

- Az ország minden részéről jelentkezhettek a klubközi verseny résztvevői - mondta Szilner Tibor. -  Itt versenygyőzteseket hirdetnek, de nem minősül országos rangsorversenynek. A lényege a pontszerzés, ahány párost megelőz egy duó a kategóriájában, annyi pontot kap. Az ilyen versenyeken elért pontszámokkal lehet elérni a magasabb kategóriákat. Itt lesznek láthatók a fehérvári versenyzők. Így a nevezések alapján a  Lagunából az Ivanics Péter, Szabó Ágnes, a Petra Ervin, Müller Anna, a Husz Péter, Abkarovits Anikó, a Májer Máté, Kőrösi Ágnes és a Kiss Dániel, Szondi Fanni párosok. A Felicita képviseletében a Bagonyi Áron, Csala Rebeka, a Mózer Adrián, Pánczél Cintia, a Miliás Gábor, Szemeti Dóra, a Ficza Kristóf, Várszegi Viktória, a Saláta József, Somfalvi Beáta, a Lázi Gergő, Varga Henriett, és a Hadlaczki Gergely, Ferenczi Anikó  duók indulnak.

A délutáni ranglista versenyen már a magasabb, a B, A és S osztályú versenytáncosok lépnek majd a parkettre. Érdemes lesz megnézni őket, hiszen azért harcolnak, hogy az évente háromszor megrendezésre kerülő ranglistaversenyen és az országos bajnokságon kiharcolják a nemzetközi szereplés, a világ- és Európa-bajnokságon, a Világkupán, az Európakupán való szereplés jogát. Itt  a lagunás Szabó  János, és fővárosi partnere, Juhász Viktória indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!