Sport

2017.01.21. 20:40

Rangadó az EHF-kupában

Vasárnap 14 órakor az EHF-kupában érdekeltek a fehérvári női kézilabdázók, a francia Brest Bretagne gárdáját látják vendégül.

A franciák rendkívül erős együttessel rendelkeznek, hat góllal verték a Krasnodart, akik előzőleg magabiztosan gyűrték le a fehérváriakat, 31-26-ra az első kanyarban, Oroszországban.

A Brest momentán más játékerőt képvisel, mint a HC Leipzig. A fehérváriak elnöke, Balássi Imre szerint ilyen erős brigád nem mostanában játszott Fehérváron, mint a Bretagne-ból érkező alakulat. A klub első embere ezzel együtt is bízik a sikerben. A másodedző, Siti Eszter is tisztában van a gallok erejével, de természetesen hisz a győzelemben.

- Nagyon komoly csapattal találkozunk, akik minden poszton klasszisokkal rendelkeznek, szerepel nálunk román és francia válogatott kézilabdázó. Nem csak az átlövőik kiemelkedő képességűek, a beállósukra is nagyon kell ügyelnünk. Védekezésben magas falat képeznek, amit nagyon nehéz átlőni, támadásban pedig rendkívül gyorsak, hamar felérnek az ellenfél kapuja elé. Elemeztük a játékukat, nagyon meg kell szenvednünk a győzelemért. A Krasnodar együttesén átszaladtak, pedig az oroszok sem akármilyen kerettel rendelkeznek, hat olimpiai bajnok pattogtat náluk. Bár klasszis csapattal találkozunk, más eredményt el sem tudok képzelni, mint a győzelmünket - közölte Siti Eszter. Az albásoknál továbbra is hiányzik az elmúlt egy hónapban sérüléssel bajlódó Tilinger Tamara és Jelena Lavko. A szerb Lavko a vádlijában szenvedett izomszakadást a decemberi, svédországi világbajnokság harmadik mérkőzésén, az ő játékára is várni kell, két hetet biztosan. Mindketten a lelátóról szurkolnak a társaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!