Sport

2015.12.18. 20:39

Rácz Lajos új kihívása - A Szondi SE kötelékében marad, de nem a szőnyeg szélén

Székesfehérvár - A szervezete kétszer jelzett az utóbbi időben, ezért az edzősködéssel felhagy, de vezetőként továbbra is dirigálja a birkózókat.

Horog László

Rácz Lajos búcsúzik. Szeretett sportágától, a birkózástól nem, csak a tréneri munkát fejezi be, a folytatásban a szőnyeg mellett már nem ad tanácsokat. A Szondi György SE elnöke, Szentes László méltatta a szakvezetőt, aki az egyesület legeredményesebb sportolója és edzője is.

- Tavaly a klub 50 éves jubileumát ünnepeltük, ezúttal pedig egy emblematikus sportembert köszöntünk. Lajos életének egy szakasza lezárul, egy másik pedig kezdődik. Csak edzőként búcsúzik, nem hagy itt bennünket, vezetőként igazgatja a szakosztályunkat. A jövőben felügyeli a reményeink szerint rövidesen épülő, új birkózótermet, figyeli a tehetségeket, a fehérvári és a régió birkózását. Nagyon sokat tett a klubért és biztosra veszem, ez nem változik a folytatásban sem.

A klub elnöke Rácz Lajostól idézett, a mondatok örök érvényűek. A sport tartást ad, ha valami nem sikerül, nem adom fel, megyek tovább, mindig a csúcs felé.

Rácz Lajos a felesége, Magdika, valamint a polgármester, Cser-Palkovics András társaságában
Fotó: Molnár Artúr

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is méltatta az egykori bajnokot. Néha bírálnak bennünket, miért költünk annyit a sportra, mint egyetlen magyar város sem. Azért, hogy ne csak éljünk itt százezren, egymás mellett, hanem közösséget alkossunk. Ebben segít a sport és segítenek azok a példaképek, amilyen Rácz Lajos, akire joggal néz fel mindenki. Az eredményei beszélnek helyette, versenyzőként és edzőként is maradandót alkotott.

A polgármester egy emlékérmet adott át Rácznak, amelynek egyik oldalán az Országalma, a másikon a város címeres látható. Fucskó Sándor vezérőrnagy is méltatta a birkózót, megköszönte Rácz Lajos több évtizedes tevékenységét a fehérvári és a magyar birkózásért.

Matók János, a Szondi birkózóinak egykori technikai vezetője emlékérmet akasztott Rácz Lajos nyakába. Az ünnepelt elérzékenyülten köszönte meg a jókívánságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!