Sport

2013.03.29. 19:01

Puskás-Suzuki Kupa: hazai győzelem a torna nyitányán

A rendkívül rossz idő ellenére több mint ezer néző előtt kezdődött el a 6. Puskás-Suzuki Kupa, U17-es nemzetközi labdarúgó torna. A nyitányon a Videoton Puskás Akadémia győzött.

Matók János

Alaposan ráijesztett az időjárás a  6. Puskás-Suzuki Kupa szervezőre pénteken délelőtt Felcsúton: nem elég az elmúlt hetek és napok csapadékban bővelkedő időjárása, a torna első napjának a délelőttjén 20 milliméter eső zúdult a településre, így az akadémiai pályákra. Amelyeken 10 centi magasságban állt a víz, ám a Puskás Akadémia munkatársait nem olyan fából faragták, hogy ez bármit veszélyeztessen. Így amikor a nyitány két csapata, a Videoton Puskás Akadémia, és a romániai  Academia Hagi játékosai elkezdték a bemelegítést, a műfüves pálya alkalmas volt a mérkőzésre. Előtte Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke mondott rövid megnyitót, majd elkezdődött a találkozó.


Videoton Puskás Akadémia - Hagi Academia  1-0 (0-0), 1200 néző, vezette: Solymosi Péter.

Videoton PA: Tóth- Badi (Kertai), Koronczi, Csonka, Balogh D. -  Pintér, Damásdi, Mészáros D. (Sallai) -  Péter (Sejben), Makrai, Molnár (Babolek). Edző: Varga Antal.

Hagi Academia: Tordai - Toriste, Panait, Nedelcu (Boerean), Manea - Iacob, Marin, Ludusan (Stoica), Oarna - Stanisoara (Tudoran), Carabela (Cicaldau). Edző: Vasile Manaila.

Az akadémia alapítója, Orbán Viktor mellett labdarúgásunk olyan illusztris képviselői, mint például Kovács Ferenc, Csank János, Göröcs Titi, Várhidi Pál, Raduly József, Nyilasi Tibor, Garaba Imre, valamint a vidis különítmény, Csongrádi Ferenc, Szabó József, Disztl László, Karsai László, Fister Ferenc, Tiber László, Németh János, Hartyáni Gábor szurkolt a hazai csapatnak a győzelemért.

Az első félidőben nem volt jelentősebb helyzet, a győztes találat a 70. percben született, Damásdinak köszönhetően. Így a Vidi szombaton 16.15-től a döntőbe jutásért játszik a Real Madrid ellen. A másik pénteki találkozón:  Budapest Honvéd - Melbourne Football Institute (ausztrál) 2-0 (0-0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!