Sport

2014.01.22. 17:00

Puskás: döntetlen a Szolnokkal

Felcsút - Az első felkészülési mérkőzésén az NB II-es Szolnokkal 1-1-re végzett az NB I-es labdarúgó-bajnokságban szereplő Puskás Akadémia.

Matók János

Puskás Akadémia FC - Szolnok 1-1 (0-1).

PAFC ( I. félidő): Hajdúch Margitics, Szekeres, Tamás, Farkas N. Polonkai, Vukamanovic Denkovics, Czvitkovics, Berki Lencse.

II. félidő: Somodi Lorentz, Vaszicsku, Fábio, Nagy Zs. Tóth B., Orbán Gallardo, Szakály, Tóth L. Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Szolnok: Pokorni Váli, Racskó, Mile, Fritz Szepessy (Balaskó), Sipeki Bohner (Rokszen), Lengyel, Zvara (Mundi) B. Tóth . Vezetőedző: Kis Károly.

Már a 2. percben előnybe került a vendégcsapat: egy távoli lövés után a Hajdúchról kipattanó labdát a kavarodás közepette B. Tóth Balázs juttatta a kapuba, 0-1.

Az első félidőben sok helyzet nem akadt, Czvitkovics Péter veszélyeztett kétszer is szabadrúgásból 22, illetve 24 méterről, ám az első próbálkozás fölé, a második mellé ment.

Gallardo (balra), Tischler, és Tóth a hazai egyenlítő gól után (Fotó: PAFC.Hu/Takács József)

A második félidőben teljesen új felállásban játszott a PAFC. Szakály Dénes és Tóth László előtt adódott helyzet, utóbbi kétszer is betalálhatott volna, ám ezek a lehetőségek is kimaradtak. A 81. percben azonban sikerült egyenlítenünk: Szakály ment el a bal szélen, középen Tischler várta a beadást, ám a szolnokiak védője, Mile lábáról jutott a kapufa segítségével a kapuba a labda, 1-1.

- Úgy játszottunk, ahogy az megfelel a felkészülésünk jelenlegi állapotának. Örülök, hogy folyamatosan tudtuk birtokolni a labdát, és helyenként szép támadásokat vezettünk, ez főleg a második félidőre jellemző. Fontos volt ez a felkészülési mérkőzés, hiszen új játékosokat tesztelhettünk, illetve nagyon örülök Szakály jó játékának, valamint annak, hogy a fiatal Tóth László nagyon veszélyesen futballozott - értékelte a látottakat a klub honlapjának Benczés Miklós.

Szombaton 11 órától, szintén Felcsúton az NB II-es Dunaújváros PASE lesz a Puskás Akadémia FC ellenfele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!