Sport

2017.05.21. 19:15

Küldetés teljesítve, újra a legjobbak közt a Puskás

Albertirsa - A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 36. fordulójában döntetlent játszott a Cegléd ellen a Puskás, de ez is elég lett végül a bajnoki címhez és a feljutáshoz.

Szupkai Gábor

Ceglédi VSE-Puskás Akadémia FC 0-0 (0-0)

Albertirsa, Ecsedi László Sporttelep

Vezette: Karakó (Garai, Bornemissza)

Ceglédi VSE: Mursits - Nagy S., Albert I., Preklet, Farkas A. - Takács P. (Nánási 78.) - Asztalos D., Lengyel (Szabó V.), Albert Á., Kovács L. (Peres 63.)- Tóth L. Vezetőedző: Miskei Attila

Puskás AFC: Hegedüs L. - Heffler T., Vanczák, Tóth B., Spandler - Zsidai (Nagy Zs. 70.) - Prosser (Szatmári 62.), Sándor Gy., Márkvárt, Szakály P. - Lencse (Tischler 56.). Vezetőedző: Pintér Attila

A Puskás Akadémia nyugodtan készülhetett a Cegléd ellen, tetemes előnyének hála, számtalan módon alakulhattak számukra kedvezően az eredmények. Persze tudták azt is, ha győznek, akkor nem kell a matematikára és a többi csapatra figyelni. Ugyanakkor az ellenfélnek volt mit számolgatnia, tekintve, hogy a kiesés elleni harcban egyelőre vesztésre álltak a 18. helyen.

A mérkőzésen ennek megfelelően a felcsútiak kezdtek jóval lendületesebben, de Szakály lövését blokkolták, Zsidai 20 méteres lökete pedig mellé pattant. A hazaiak első helyzetére a 19. percig kellett várnia a publikumnak, ekkor Albert Ádám veszélyes jobb oldali centerezését fejelte ki Vanczák. A hazaiak igen ritkán tettek látogatást a Puskás térfelén, vigyáztak az egy pontra, így az első félidő legnagyobb helyzete is egy vendég pontrúgás után történt, a 38. percben Prossert szabadrúgását Mursits kapus hatástalanította.

A pihenő után Miskei Attila csapata nem változtatott játékán, de a felcsútiak egyre többször hozták zavarba a hazai védelmet. Az 55. percben Zsidai cikázott a ceglédiek között, majd Lencséhez passzolt, akinek lövését blokkolták a hazai védők . A félidő hajrájában aztán a hazaiak is kibújtak a sündisznóállásból, egy kontra végén Peres lőtt fölé, majd egy lesgólt is szerzett a Cegléd, de az eredmény már nem változott. Így jöhetett a számolgatás, hogy ez az egy pont mire elég, és mivel a Puskás üldözője, a Kisvárda is döntetlent játszott, két fordulóval a vége előtt nem csak a feljutást biztosította be a PAFC, hanem a bajnoki címet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!