Sport

2017.04.11. 20:30

Pozitív jelek Szlovéniában

Celje - Utolsó előtti felkészülési mérkőzésére készült a magyar jégkorong-válogatott a Divízió 1/A világbajnokság előtt.

Szupkai Gábor

Az ellenfél pedig Szlovénia volt Celjében. A hazaiak nem számíthattak a Jesenice és az Olimpija Ljubljana játékosaira, akik még javában döntőznek a hazai bajnokiban. Legnagyobb sztárjuk, Anze Kopitar pedig csak hónap végén tér haza az NHL-ből a világbajnokságra, de így is bivalyerős csapattal találkozhattak a mieink, csupa légiós, köztük négy KHL-es játékos várt ránk.

Nálunk Hári János éppen csak csatlakozott a kerethez, máris az utazók között találta magát, de ezen felül is jelentősen változott a csapat összetétele a legutóbbi finnek ellen vívott mérkőzéshez képest.

- A felkészülés első részében nagyon meg kell dolgoztatni a fiúkat, így volt ez a vasárnapi szünnap utáni első edzésen is. Nem volt könnyű fizikailag sem, ráadásul egy taktikai elem köré szerveződött az egész napunk, de azt gondolom, hatékony munkát végeztünk. Hári János csatlakozott a kerethez, neki először is fel kell vennie a ritmust, de tisztában vagyunk a képességeivel, illetve azzal, hogy milyen színvonalon hokizik, úgyhogy ezzel néhány nap után már nem lesz gond. Neki kedden mindenképpen kell a szlovénok elleni mérkőzés, ezért természetesen jégre lép Celjében - mondta Majoross Gergely, a magyar válogatott edzője.

A magyar védők, köztük Wehrs is, szinte végig nagyon jól állták a sarat a szlovén válogatott ellen
Fotó: Kricskovics Antal

- Ellenük jobban tudjuk gyakorolni a játékunkat, s reálisabb képet kapunk arról, hol tartunk a felkészülésben, mint a svédek vagy a finnek ellen - mondta Hári János.

Az első harmadban nem igazán lehettünk elégedettek, jobbára a hazaiak akarata érvényesült, többször is szükség volt Rajna Miklós bravúrjaira, de sikerült nullán tartani a szlovénokat, igaz, mi sem dolgoztattuk meg az eredményjelző kezelőszemélyzetét.

A második játékrész némi csúszással kezdődött, a jég nehezen akart üzemkész állapotba kerülni, bezzeg a szlovén válogatott gyorsan bemelegedett, és öt az öt ellen is sikerült felállniuk. Szerencsére felpörögtek a mieink is, előbb egy kontra végén Wehrs lőhetett, majd Galló Vilmos harcolt ki magának egy helyzetet, de Gracnar hárítani tudott. A lövést némi verekedés követte, majd egy perc múlva a semleges harmadban is hepciáskodtak kicsit a fiúk, Erdély Csanád nem hagyta magát.

Röviddel ezután tíz másodperc különbséggel két játékosunkat is kiállították, de óriásit védekezett a válogatott. A harmad közepén jött a menetrendszerű kapuscsere, Bálizs védte a folytatásban a kapunkat, egy dolog azonban nem változott, nagyon feszült maradt a hangulat, szinte minden játékmegszakításnál közbe kellett lépnie a játékvezetőnek. Végül ez a játékrész is gól nélkül ért véget, a kapusok nagy estéjét láthattuk Celjében.

A záró húsz percnek úgy vághattunk neki, hogy benne volt a pakliban a hosszabbítás lehetősége is. Ettől távolabb kerültünk, mikor egy kapu mögötti szituációban korongot szereztünk, a kapu előtt Szirányi lőtt, de végül Galló szerezte a vezető gólt, a kipattanót a hálóba vágva, 0-1. Sajnos még a harmad közepe előtt egyenlítettek a szlovénok, a kapu előtti tumultusban Verlic találta meg a korongot és kotorta Bálizs Bence kapujába, 1-1. Itt azonban nem álltak meg a hazaiak, volt még a tarsolyukban. Négy és fél perccel a vége előtt egy középre adott korongot Kovacevic vágott a jobb felsőbe, 2-1. Eddig ez volt a legszorosabb felkészülési meccsünk, és ugyan kikaptunk, de jövő hét kedden Budapesten visszavághatunk.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!