Sport

2009.03.26. 03:29

Pera fejesgólja továbbjutást ért

Székesfehérvár - Ha nem is a legjobb játéká-val, de a labdarúgó Ligakupa elődöntőjébe jutott az FC Fehérvár, miután Horváth fejesgóljával 1-0-ra legyőzte a Diósgyőr csapatát.

Matók János

1-0 (0-0)Sóstói Stadion, 300 néző. Vezette: Németh Ádám (Kovács, Huszár).

FC Fehérvár: Filipovics - Lázár, Koller, Horváth, Andics - Nagy (Máté, 89. perc), Farkas, Szakály (Kulcsár, 73.), Mohl (Elek, 66.) - Vujovics, Alves. Vezetőedző: Varga István.

DVTK: Vujinovics - Bakos (Lakatos, 8.), Bogunovics (Sztanics, a szünetben), Milisics, Gohér - Lippai (Tóth, 66.), Viskovics, Búrány, Honma (Kamber, 85.) - Szélpál (Pelecaci, 58.), Szabó. Vezetőedző: Gálhidi György.

Néhai - Istenem, de fájdalmas ezt így leírni... - Ocskay Gáborra emlékezve egyperces gyászszünet előzte meg a találkozót. A játékosok lent a pályán, a nézők pedig a lelátón, gyertyát és mécsest gyújtva idézték fel magukban a Kiscsicsót . Volt mit...

Elkezdődött a mérkőzés, és a 6. percben, az első igazán veszélyes hazai akció egy sérüléssel zárult: Andics húzott el a bal oldalon, majd a tizenhatosnál kicselezte a rátámadó Bakost, aki nagyot esett. Andics az ötösig futott a labdával, majd sportszerűen kirúgta a pályáról. Ugyanis Bakos a fájdalomtól eltorzult arccal feküdt a gyepen. A di-ósgyőri személyzet azonnal berohant, majd a stadionba kirendelt mentőhöz kísérték a játékost, akinek furcsa szögben állt a bal keze. Erős a gyanú, hogy eltörött, hiszen a mentő is azonnal kórházba szállította a futballistát.

Közben azért a negyeddöntő visszavágóján is múltak a percek, s többnyire fehérvári akciókat láthatott a közönség. A Diósgyőr első helyzetére egészen a 24. percig kellett várni, addig a vendégek szaporán rugdosták ki a labdát a kapujuk előteréből. Több helyzetük volt a piros-kékeknek, de a labda csak nem akart a DVTK hálójában landolni.

A szünet után egy kissé takarékosabb üzemmódban futballoztak a hazaiak, s ennek következményeként a 63. percben már fütyültek az elégedetlen nézők. De nem ezért szerezte meg a továbbjutást jelentő gólt a 71. percben az FC Fehérvár. Történt, hogy Szabó sárga lapot érően - csoda, hogy nem pirosat kapott - felrúgta Szakályt, akit aztán le is kellett cserélni. A bal oldali szabadrúgást Andics ívelte a kapu elé, ahol az érkező Horváth Pera 6 méterről a kapuba fejelte a labdát, amit Vujovics biztos, ami biztos ala-pon még beljebb továbbított, de találat Horváthé volt, 1-0.

Ezzel el is dőlt a továbbjutás sorsa, bár a vendégek az utolsó 5 percben még szívóskodtak az egyenlítés miatt.

A mérkőzés után a hazai játékosok és vezetők a jégcsarnokhoz mentek, hogy megemlékezzenek Ocskayról...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!