Sport

2009.07.21. 02:29

Pénteken Veszprémben játszik az FKC

Székesfehérvár - Sótonyi László vezetőedző nem kíméli a játékosait: ezen a héten napi három edzést is tart az Alcoa FKC kézilabdázóinak. Nem véletlenül, ez lehet a siker záloga.

Matók János


Futás, konditerem, labdás edzés - most ebből állnak a lányok napjai
Fotó: FMH

Tegnap óta még egy lapáttal rátettek a felkészülési munkára az Alcoa FKC női kézilabdázói: Sótonyi László vezetőedző a második hétre megemelte a penzumot, napi három edzést írt elő a játékosoknak. Így minden reggel 7.30-tól a pentelei parkerdő árnyas fái alatt róják a köröket a lányok, majd a közös reggelit követően, 10 órától a konditerem kínzó gépeit veszik használatba. Ezt követi a közös ebéd, majd 15 órától a Köfém Sportcsarnokban a napi utolsó edzés. Nem csoda, hogy a labdát a kézbe fogva felcsillan a lányok szeme...

- A múlt héten már kétszer is futottunk Pentelén. Én szeretem, főleg most, hogy nincs az a nagyon nagy hőség. Így azért könnyebben elviseljük a három kört, ami összesen hat kilométert jelent, miközben különböző feladatokat kell az állomásokon teljesítenünk. A konditeremben az erőfejlesztésen, a súlyzózáson van a hangsúly, majd a napot a csarnokban fejezzük be. Nincs mese, ezt kell csinálnunk annak érdekében, hogy a bajnokságban jól szerepeljünk - mondta Vincze Melinda, az FKC válogatott balszélsője még a konditeremben. Ahol a többiekkel együtt gyakorolt Sonata Vijunaite is. Nocsak, visszatért Salernóból?

- Miután az olasz klubcsapata, a Salerno csak augusztus elején kezdi el a felkészülést, engedélyt kért, hogy velünk dolgozhasson. Természetesen igent mondtunk, mert ha valaki, úgy Soni ezt megérdemli, annyit tett a klubért - tájékoztatott Sótonyi László.

Aki azt is elmondta: a felkészülésnek az a célja, hogy a játékosok összecsiszolódjanak, megszerezzék a szükséges kondíciót, leporolják a taktikát és a technikát, összességében az első bajnoki mérkőzésre optimális állapotba kerüljenek. A lányok a nyári pihenő alatt a házi feladatot becsülettel elvégezték, így a felkészülés során is folyamatosan tudnak dolgozni. Sótonyi tudja, hogy a mostani egy nagyon fárasztó hét, de mindenkinek szenvednie kell.

- Nagyon fiatal a társaság, de remélem, hogy hamar összeszokunk. Meg kell mutatnunk a bajnokságban, hogy fiatalon is helytállunk, s ebben a tekintetben bizakodó vagyok. Remélem, hogy irányítóként nem vallok majd kudarcot, sikerrel mozgatom majd a csapatot. Azon leszek, hogy ennek érdekében az edzéseken és a mérkőzéseken is jól teljesítsek. Annak örülök, hogy mi, csajok, vagyis a csákvári ötösfogat ismét egy csapatban játszik - mondta Tilinger Pumi Tamara.

- Jó erős munkát végeztet el velünk Sótonyi László, azonnal belecsaptunk a lecsóba. Sokat futunk, de ez egy ilyen időszak, hamar megszokjuk. De számomra nem ismeretlen a kemény meló, hiszen a legutóbbi két évben a Dunaferrnél már így alapoztam. Ez lesz lényegében az első igazi fehérvári szezonom, remélem sikerrel járunk - vélekedett Azari Fruzsina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!