karate

2019.05.07. 15:00

Pazar sikerű felkészülés

A Fehérvár Karate Akadémia növendékei két helyszínen is letették névjegyüket, szépen gyűjtötték az érmeket.

Dévai Nándor Csaba

Erdélyi Albert (b) is aranyéremmel távozhatott Fotó: egyesület

Több fehérvári karatéka is komoly megmérettetés előtt áll, hiszen például a Fekete Panna, Kántor Viktória, Bőke Eszter, Puszta Péter összetételű négyes május közepén a magyar válogatott tagjaként a Kyokushin World Union (KWU) szervezet Európa-bajnokságán méretteti meg magát. Ezt megelőzően a felkészülésé volt a főszerep, a kvartett végül egy arannyal és három ezüstéremmel végzett a Rátót Kupán. Az eredménysor az egyesület erejét dicséri, Bőke Esztert Kántor Viktória győzte le, míg Puszta Pétert szintén csapattársa, Kulcsár László múlta felül. Arannyal zárt továbbá Fekete Gergely és Tihanyi Eszter is, valamint két újonc, Erdélyi Albert és Tihanyi Ábel. Utóbbi két versenyző érdemeit tovább növeli, hogy a tizenhatos táblától indulva küzdötték fel magukat a dobogó legfelsőbb fokára. Sensei Mátó Katalin tanítványai közül Reichert Jázmin egy arany- és egy ezüstéremmel zárt, Kulcsár Gergő, Hortobágyi Kristóf és a hosszú kihagyás után visszatérő Szücs Ferenc ezüstéremig jutott.

Erdélyi Albert (b) is aranyéremmel távozhatott Fotó: egyesület

Csallóközaranyoson a kisebbeké volt a főszerep, a 19 fehérvári indulóból hatan még az óvodás csoportot erősítik, de a többiek is az Akadémia fehérvári, zámolyi és csákvári verseny-előkészítő csoportjainak tagjai. Annak ellenére, hogy náluk még nem az eredmények a fontosak, hatan a legfényesebben csillogó éremmel a nyakukban térhettek haza.

Legközelebb május 11-én, a Tatán rendezett J&S Speed kupán lépnek tatamira az Akadémia tanítványai, míg 17-én az év egyik legfontosabb versenyére, a már korábban említett berlini Európa-bajnokságra utaznak négyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában