A Vidi lehet a minta

2019.03.25. 22:16

Pátkai szerint a válogatott is képes bravúrokra

A magyar labdarúgó-válogatott óriási meglepetésre 2-1-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot az Európa-bajnoki selejtezősorozat második forduló­jában. A győztes gólt a MOL Vidi FC középpályása, Pátkai Máté szerezte.

Ferencz Balázs

Pátkai Máté első válogatott gólját szerezte a horvátok ellen, s az milyen fontos találat volt! Fotó: MLSZ

A 76. percben szállt be jobbról Dzsudzsák Balázs szöglete, mikor a mindössze 172 centis Pátkai előbb elfejelte a labdát védője elől, majd a visszahullót rúgta félmagasan a kapu bal oldalába. A MOL Vidi FC középpályása korábban már szerzett gólt ollózó mozdulattal is, de ez a találat nem a szépsége, hanem a fontossága miatt marad emlékezetes. Pátkai élete első válogatott góljával nyert Magyarország Horvátország ellen, ráadásul tétmérkőzésen. A 31 éves játékos szombaton még nem is a tervezett kezdővel gyakorolt, vasárnap reggel tudta meg, hogy Marco Rossi négyvédős rendszerben játszatja csapatát, ráadásul Pátkai Mátéval a kezdőben. A futballista hétfőn reggel ugyanúgy tette a dolgát, mint bármelyik hétköznapon.

– Az élet nem áll meg, iskolába, óvodába, bölcsődébe kellett vinni a gyerekeket – mondta Pátkai Máté. – Természetesen csodálatos érzés volt a pályán lenni, az óriási siker részesének lenni, főleg, mert győztes gólt tudtam szerezni. Sok minden pörgött le bennem, és annyit biztosan elmondhatok, hogy amikor az ember elkezd futballozni, akkor az ilyen pillanatok reménye miatt kezd dolgozni. Egy ilyen pillanatban ennyire fontos gólt szerezni, kiváltképp egy ilyen erős csapat ellen… ez az emlék biztos, hogy mindig elkísér majd.

A Vidiben 2015 óta futballozó játékos beszélt a győzelmet jelentő találatról is.

Pátkai Máté első válogatott gólját szerezte a horvátok ellen, s az milyen fontos találat volt! Fotó: MLSZ

– A szögleteknél az a dolgom, hogy a hosszú oldalon érkezzek, és most Dzsudzsák Balázs pont oda csavarta át a szögletet. Felugrottam, és egy kicsit megtámasztottam az emberemet, aki elvesztette az egyensúlyát, így egyedül maradtam a kapuval szemben. Ott már nem volt idő gondolkodni, ha megpróbálok bármi mást, biztosan odaérnek a védők, így az első adandó alkalommal lőnöm kellett.

A középpályás szerint helyén kell kezelni a horvátok elleni sikert.

– Ha kikapunk, bárhogy játszunk is, lenyomják a csapatot, ha pedig bravúros győzelmet aratunk, már mindenki a világ tetején lát minket. Mindent a helyén kell kezelni, még egy ilyen történelmi léptékű sikert is, hiszen hiába vertük meg a vb-döntőst – ez még soha nem sikerült a magyar válogatottnak – a céljaink még messze előttünk vannak, sok munka és hasonló bravúrok kellenek, hogy összejöhessen a kijutás az Eb-re. Azt tudni kell, hogy nem számítunk esélyesnek. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tudnánk kijutni, mert ősszel pont a Vidi bizonyította be, hogy minden lehetséges, ha megvan az akarat. A Vidivel 4-5 nálunk erősebb csapatot is sikerült legyőznünk az elszántságunknak és a szervezettségünknek köszönhetően. Ezt az utat kell járnia a válogatottnak is, szerényen és alázatosan kell dolgoznunk tovább, és akkor remélhetőleg nem maradnak el a sikerek!

A Vidi középpályása hétfőn még sok nyilatkozatot adott, de lélekben már a fehérváriak előtt álló megmérettetésekre hangolt. Szombaton a Debrecen ellen csatázik a csapat.

– Lehet, nem kezdte a legjobban az évet a Debrecen, de az utolsó két bajnokin már két győzelmet arattak, gólt sem kaptak, szóval egyáltalán nem véletlen az, hogy felléptek a dobogóra. A Vidi–DVSC párharc általában élvezhető, izgalmas meccseket hoz, abban bízom, hogy sokan kijönnek majd szurkolni nekünk. Egy viszonylag hosszabb veretlenségi széria van mögöttünk, azért dolgozunk, hogy ez folytatódjon az előttünk álló nagyon kemény sorozat alatt is.

A klub rangadóbérletet bocsát forgalomba, mely a DVSC elleni bajnokira, a Ferencváros elleni Magyar Kupa-meccsre, és az Újpest elleni összecsapásra szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában