A FIÚK KÖZÖTT IS MEGÁLLJA A HELYÉT

2017.11.28. 12:30

Renáta lett a király Baracsról

Fiatal, rendkívül csinos, roppant energikus és nem utolsósorban kitűnő futballista a baracsiak középpályása. Remélhetőleg góljaival még sok örömet szerez a szurkolóknak.

Horváth László

A napokban rendezte meg hatodik alkalommal az MLSZ Pest megyei igazgatósága a gólkirályok gáláját, ahol a Baracs SE női labdarúgócsapat játékosa, Pasker Renáta a Pest megyei bajnokság déli csoportjában elért 13 találatával a gólkirályi címet vehette át a 2016/2017-es idényben. A ragyogó eredmény alkalmából kérdeztük Renátát fociszeretet kezdetéről, pályafutásról és a jövő kilátásairól.

– Már óvodás koromtól érdeklődtem a futball iránt – idézte fel a kezdeteket a díjazott. – A labdázó fiúk játéka szinte vonzott a labdarúgás felé. A lányokkal ezért nehezebben is barátkoztam. Mellette az öcsém is focicsukát húzott, így végleg megpecsételődött a sorsom. Gyakorlatilag hétéves koromtól a Baracsi Sportegyesülettel indult a versenyszerű sportolásom, egészen a tizenhatodik évemig. Ekkor hobbi szinten szerveztünk egy lány csapatot, majd pár évre rá hivatalosan is megalakítottuk Baracs női csapatát. Azóta bő tíz év telt el.

Pasker Renáta a kitüntető díj átadásán

A korábbi eredményeiről pedig így beszélt: – Annak idején a fiúkkal a diákolimpián, McDonald’s kupán küzdöttünk, de országos szinten is szép sikerek szegélyezik a pályaívet. Tavaly a bajnokság második helyén végeztünk, valamint az elmúlt tizennyolc év alatt rengeteg kupa, érem, serleg gyűlt össze a polcon. Inkább irányító középpályásként osztogatom a labdát, mivel itt jobban átlátom a térfelet.

Pasker Renáta a futball mellett sokféle labdajátékot szeret. Imád konditerembe járni. Otthon pedig szívesen kiveszi részét a háztartási feladatokból. A sport szeretete, ösztönző hatása a civil foglakozásában is sok erőt ad munkájához. Kollégái büszkék a fiatal és tehetséges logisztikai szervezőre, aki foglalkozásában is kiváló irányító – nem mellesleg az idén gólkirálynő lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában