Sport

2009.09.30. 02:29

Pasi visszatér az Alcoához

Székesfehérvár - Ma elkezdi menetelését az Alcoa FKC női kézilabdacsapata: tíz nap alatt négy mérkőzés vár a lányokra. Közöttük a sérülése után visszatérő Pastrovics Melindára.

Matók János

A következő tíz napban sűrű lesz a programja az Alcoa FKC női kézilabdacsapatának. Ma 18 órakor NB I-es mérkőzésen a Kiskunhalas-Bravotelt, szombaton 18 órakor az EHF-kupában a török Izmir csapatát, majd jövő szerdán a Magyar Kupában a Veszprém-Barabást fogadják a fehérváriak a Köfém Sportcsarnokban. Azt követően azonnal útra is kelnek, hiszen jövő szombaton máris az Izmir elleni törökországi visszavágó következik.

- Még nem foglalkozunk az Izmir elleni EHF-kupamérkőzéssel, arra nincs időnk, hiszen előbb a Kiskunhalas következik, a ma esti bajnoki mérkőzés. A mi csapatunk az idén nincs abban a helyzetben, hogy bárkit is félvállról vegyen, hiszen a bajnokságban minden pontnak nagyon nagy jelentősége van. Egyébként is nagyon sűrű most a programunk ebben a tíz napban - mondta Sótonyi László, az Alcoa FKC vezetőedzője.

- Azért az anyagi problémákkal küszködő, a tabellán utolsó Kiskunhalas legyőzése nem okozhat problémát...

- Hallani a pletykákról, de minket nem altathat el a Kiskunhalas gondja, mert nem vagyunk annyira nagy csapat, hogy ne százszázalékos elszántsággal várjuk őket. A lányoktól is azt kértem, s azt a hozzáállást várom el, amivel a Vác elleni győzelmet is produkálták.

- A korábban hosszú ideig sérült Pastrovics Melinda is már együtt gyakorol a lányokkal. Ezek szerint ismét beszáll a játékba?

- Gyorsan lekopogom, hogy most mindenki egészséges, hadrafogható, így Pastrovics Melinda is. Ezért a legjobb összeállításban várjuk az előttünk álló négy mérkőzést. Ami Pasit illeti, mint vezéregyéniség a csapatnak nagyon sokat számít, hiszen vele, a válogatott kapussal jóval erősebbek vagyunk.

- Hamarabb terveztem a térdsérülés utáni visszatérésemet a csapatba, amire viszont a rehabilitáció után ma kerül sor. Köszönet érte Sugár Tímea kapusedzőnek, az orvosi stábnak és a gyógytornásznak, külön is Kocs Mihálynak, de mindenkinek, aki segített és türelmes volt velem szemben. Nagy álmaim vannak a klubnál és természetesen a válogatottnál is, ahol szeretném visszafoglalni a posztot. Bízom a sikeres visszatérésben, hiszen komoly munkán vagyok túl, jól érzem magamat, és játékra kész állapotban vagyok - mondta Pastrovics Pasi Melinda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!