Sport

2013.01.17. 17:35

Párbajtőrözőink az ob-n vívnak

A múlt hétvégén rendezték 37 ország résztvevőivel a párbajtőr Duna Kupát Pozsonyban, amely az Európa Kupa körverseny egyik állomása volt.

Matók János

A fiúknál 210, a lányoknál 174 induló lépett pástra, köztük a magyar színeket képviselő versenyzők, akik közül ketten is a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesületet is képviselték a nemzeti színekben. Világosi Mihály a csoportküzdelmek során 3 győzelmet és 3 vereséget szerzett,  és a 128-as táblára került. Itt viszont nem sikerült a 64 közé kerülés,  egy meglehetősen felemás asszóban: Világosi az első 3 perc után 6-4-re vezetett, majd a második három percet 6-0-ra elvesztette. A harmadik 3 percre az ellenfél 10-6-os vezetésével fordultak. A szünetben Szabados Zsolt edző "megmosta" Világosi fejét, aminek köszönhetően 14-14 volt az állás a 3. három perc letelte után. Ekkor Világosit sorsolták ki kedvezményezettnek, ám  ahelyett, hogy kivárta volna taktikusan az egy percet - az együttes találat is neki kedvezett volna -, érthetetlen módon nekirontott ellenfelének, és kapott egy egylámpás tust, ezzel kiesett.

Világosi Mihály a pozsonyi Duna Kupán végül a 101. helyen végzett (Fotó: Mórocz György)

A lányok mezőnyében Méhes Hajna Csilla képviselte az egyesületet. A csoportküzdelmekben 2 győzelmet és 2 vereséget szerzett, majd jött az utolsó asszója,  az addig nyeretlen török kislánnyal szemben. Méhes szintén érthetetlen módon 5-3-ra kikapott, és ezzel a vereségével nem került a 128-as táblára, hanem ezért még vívnia kellett. Ekkor a már kedvét vesztő Méhes, mondhatni sima asszóban kikapott a szintén magyar színeket képviselő Nyikos Zsófiától 15-9-re, és ezzel kiesett. Világosi végül a 101., amíg Méhes a 134. lett. A magyar vívók nagyon szépen szerepeltek, a fiúk közül a nyolcas fináléba  ketten kerültek, akik meg sem álltak a végső döntőig. Ott Bányai, a Vasas versenyzője legyőzte Siklósit, a Balaton versenyzőjét,  és így kettős magyar siker született. A lányoknál Siffer Klaudia, a Balaton versenyzője a nyolcas döntőbe jutva végül a 6. helyen zárt.

A hétvégén, szombaton és vasárnap rendezik a kadett országos bajnokságot a Nemzeti Sportcsarnokban, ahol az SZVSE versenyzői is pástra lépnek. A lányokat Méhes, Kovács Flóra, Magyari Réka, Szabó Laura, Török Karola képviseli csapatban is. A fiúknál Világosi, Lukács Ferenc, Mucs Mihály, Kiss Richárd lép pástra, és csapatban is ők veszik fel a versenyt vasárnap.

- Álláspontom szerint a pozsonyi verseny a rutin hiánya miatt nem sikerült megfelelően, de remélem a hétvégén ezen tudunk javítani. Egyenlőre többet babonából nem szeretnék mondani, de ha jó eredmény születik, akkor nagy meglepetés érheti a fehérvári vívósportot kedvelő közönséget - nyilatkozta  Mórocz György, az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!