jégkorong

2019.09.13. 22:21

Parázs újvárosi siker

A jégkorong Erste Liga első játéknapján magabiztos Acélbikák-győzelem született Fehérváron.

Dévai Nándor Csaba

Az utolsó harmadban mindent vitt az újvárosi henger Fotó:PT

Fehérvári Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 1-7 (0-2, 1-1, 0-4)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 326 néző. V.: Gangel, Rencz, Somos G., Pálkövi.

Titánok: Gyenes – Horváth M., Kiss R., Dézsi, Mihály Á., Péter – Imre P., McCutcheon, C. Campbell (1), Császár, Madácsi 1 – Erdély B., Vas M., Almási, Balogh B., Nagy Á. –Buzás, Kovács A., Vincze G. Vezetőedző: Kiss Dávid.

Acélbikák: Hughson – Kovács B. (1), Vuorijärvi 2, Azari, Dansereau (2), Mazurek 1 (1) – Baker 1, Lendák (2), Silló 2, Somogyi B. 1 (2), Turcotte (2) – Dósa K., Hruby, Gulácsi, Pinczés O., Tamás I. – Ráduly, Wéninger, Gebei G., Somogyi N., Subotic. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Az utolsó harmadban mindent vitt az újvárosi henger Fotó:PT

A két nyári felkészülési mérkőzésen elszenvedett vereség után a szezonbeli első Dunaújváros elleni győzelmükre készültek a Fehérvári Titánok, ezzel szemben két és fél perc játék után egy elcsúszó védekezés miatt Nico Vuorijärvi üresen kapta a korongot a kék vonalon, majd három méter megtétele után a kapuba bombázott, 0-1. Az első találatot követő kölcsönös tűzijátékból végül a vendégek jöttek ki jobban, a 12. percben Hugo Turcotte kapu mögül visszatett korongját Silló Arnold küldte a bal felsőbe, 0-2. Az újabb bekapott gól feltüzelte a Titánokat, nyomás alá helyezték a vendégeket, az utolsó percben előbb Balogh Bence lövését védte bravúrral Hughson, majd Imre Patrik próbálkozásánál a kapuvas csengett.

Hatalmas Gyenes-bravúrral indult a folytatás, majd a túloldalon Péter Andor jutott el ismét kapuvasig. A félórányi játék után érkező első kiállítás az újvárosiakat sújtotta, és mindössze 23 másodpercig tartott: a csapatkapitány Madácsi Benedek söpört be egy kipattanót, 1-2. Nem sokáig maradt az egygólos különbség, Mazurek szemfüles passzából Dansereau és Vuorijärvi indult meg kettő az egy ellen – emberhátrányban –, utóbbi pedig a bal felsőt kilőve szerezte meg második gólját, 1-3.

A fehérvári emberelőnnyel induló záró felvonás első öt percében előbb Gyenes vesztett korongot kapuja előtt, amit Mazurek lőtt az üres ketrecbe, majd Nagy Ákos kiállítása után jött az újabb találat, Grant Baker volt eredményes, 1-5. Nem sikerült a hazaiaknak védekezés terén javulni, Somogyi Balázs a kapuvasat érintő lövése talált utat Gyenes kapujába, 1-6. Öt perccel a végső dudaszó előtt ismét Silló Arnold mattolta Gyenest, ez a találat beállította az 1-7-es végeredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában