Sport

2017.06.07. 19:05

Padlógáz, benzingőz és csikorgó kerekek idén is

Székesfehérvár - Újabb év telt el, újra itt a nyár, ismét a királyok városában száguldozik a hazai autósport krémje.

Szupkai Gábor

A magyar ralibajnokság negyedik futama, a Székesfehérvár Rallye a rajongók minden igényét igyekszik majd kielégíteni. A tavalyi évben óriási sikert aratott a Palotai úton megrendezett SuperSpecial, ahol mindenki megmutathatta magát a rajongóknak, ráadásul mindezt testközelből élvezhették a kilátogatók.

- Az volt a célunk, mikor négy évvel ezelőtt eldöntöttük, újra lesz Fehérvár Rallye, hogy egy komoly nyári sportrendezvényt honosítsunk meg Székesfehérváron. Az elmúlt négy év igazolja, jól döntöttünk. Tavaly indítottuk a Belvároshoz közel, a Palotai úton azt a látványos show-t, amire több ezer ember volt kíváncsi, így ez természetesen idén is a program része, és várhatóan hasonlóan népszerű lesz - mondta Mészáros Attila alpolgármester.

 

2016-ban Herczig Norbert a fehérvári verseny megnyerésével biztosította be bajnoki címét, amire idén biztosan nem kerül sor.

- Mindenképpen nagyon kedves élmény, hogy tavaly itt ünnepeltük a bajnoki címünket. Az idei évben egy versennyel korábban érkeztünk, és annyira nem állunk a dobogó tetején sem, mint tavaly: három futamból kettőt sikerült megnyerni, egyszer másodikak lettünk. Másrészt 15-16 kihívónk is van, ennyi hasonló kategóriájú autó van a mezőnyben, így kijelenthetjük, hogy a hazai bajnokság az egyik legerősebb a kontinensen. Örülök annak, hogy idén öt különböző gyorsasági szakaszon fogunk versenyezni. Különösen látványosnak ígérkezik a nézőknek a falun is áthaladó kincsesbányai gyorsasági, valamint komoly kihívást jelent majd a Csákberény-Pusztavám-Kőhányás hármas szakasz is - mondta Herczig Norbert. Aki azt is elmesélte, nagyon szeret itt versenyezni, hiszen éppen azokon a szakaszokon avatta be édesapja az autóvezetés alapjaiba, amin most hétvégén is száguldozni fognak.

Lakatos Róbert, a verseny főszervezője a kétnapos rendezvényről azt mondta, hogy a versenyzőket komoly kihívás elé fogja állítani, hiszen több olyan gyorsasági szakasz van a programban, ami még nem, vagy csak régebben szerepelt.

- Egy új programpontja a versenynek a Székesfehérvár Rallye-n a Szerviz Park területe, ami idén a Holland fasorbeli Jüllich Glas telephelyén kerül kialakításra.

A Park programjai, illetve az egész verseny ingyenesen látogatható. Szombaton 12.15 órakor indulnak el az első autók a kincsesbányai rajthoz. Vasárnap 7.15 órakor Csákberényben rajtol a futam.

Az ORB versenyzők ünnepélyes célceremóniája vasárnap 16.42 órakor lesz a Zichy ligetnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!