Sport

2016.12.06. 17:35

Óvodai labdarúgás - A Videoton FC nagy öregjei foglalkoznak a kicsikkel

Székesfehérvár - Évek óta vezet foglalkozásokat a koronázó városi óvodásoknak Fister Ferenc, Tiber László és Kiss Imre.

Horog László

Hétfő kivéltelével minden hétköznap, délelőtt 9-től 12-ig az átlagosnál is nagyobb zsivaj tölti be a Sóstói Stadion főépületével szemben található utánpótlás csarnokot, ahol két műfüves kispályán gyakorol a klub utánpótlása.

Keddtől péntekig két, egykori válogatott labdarúgó, valamint a klub utánpótlásedzője tart játékos, labdás foglalkozásokat ötéves és hatéves gyerekeknek, akik a város tizenhat óvodájából érkeznek.

- Hat évvel ezelőtt, Mezey György, a Vidi akkori szakmai igazgatója kezdeményezte, hogy vegyük fel a kapcsolatot a helyi intézményekkel, akkor indult ez az ovis prog-ramunk. A klub tulajdonosa, Garancsi István mellénk állt, azóta is támogat bennünket, az utánpótlás buszával érkeznek a gyerekek a csarnokba. Naponta három foglalkozást tartunk a kollégáimmal. Az MLSZ többször díjazta már a munkánkat, aminek lényege, hogy a nebulók nem csak labdás feladatokat végeznek, de ügyességi, koordinációt javító gyakorlatokat is. Aki nem lesz futballista, az is fejlődik nálunk, a sport, a mozgás szeretetére neveljük - mondja a 72 éves Kiss Imre, aki 1970-ben kezdte az edzősködést a Köfém SC-nél. Legnagyobb sikerét a Videoton serdülőivel érte el, bajnok lett, a Disztl László és Wittmann Géza fémjelezte együttes 1977-ben nyerte meg az aranyérmet.

Kiss Imre, Tiber László és Fister Ferenc délelőttönként labdás testnevelés órákat tart az ovisoknak  Fotó: Horog László

A 76 esztendős Fister Ferenc és a 67 éves Tiber László is nagy örömmel foglalkozik az ovisokkal.

Előbbi egyszer, utóbbi kétszer szerepelt a magyar válogatottban. Nem csak edzősködnek a Vidiben, aktívan futballoznak is a Jóbarátok FC kispályás csapatában.

- Nem lesz mindenki profi focista, de az évek során találtunk tehetségeket, akik még sokra vihetik - közölte Fister. - Időben kell kezdeni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!