fehérvári sikereket várnak jövőre is

2019.12.10. 20:55

Öttusás évzáró összejövetel

Idei utolsó elnökségi ülését tartotta az Alba Volán SC a Börgöndi úton.

Horog László

Tóth István elnök fehérvári sikereket vár az új évben is Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az öttusázók igazgatója, Vörös Zsuzsa elmondta, legnagyobb fehérvári esemény a jövő évi felnőtt Eb, ami az utolsó, jelentős állomás az olimpiai előtt. Ugyan nem oszt tokiói kvótát, de az európai elit elindul, a viadalt június 30-tól július 5-ig rendezik. A helyszínek a megszokottak, az egyetlen kérdés, hogy a vívásra a Széna téri iskolában vagy a Köfém Sportcsarnokban kerül sor. Az úszásra a Csitári G. Emil uszodában, a lovaglásra a Bregyóban, a főlelátó mögött épített pályán, a kombinált számra pedig az atlétikai stadionban kerül sor.

Tóth István elnök fehérvári sikereket vár az új évben is
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az esemény vasárnap zárul, két nappal később kezdődik az atlétikai nagydíj, a Gyulai István Memorial. Tóth István klubelnök elmondta, örömteli, hogy minden esztendőre jut jelentős nemzetközi verseny, ez nem lesz másként 2020-ban sem. Reméli, olyan kontinensviadalra kerül sor, amelyen minél több volános jut szóhoz, a kvótával rendelkező Kovács Sarolta és Demeter Bence pedig tét nélkül versenyezhet. Hozzátette, példátlan sérüléshullám söpört végig, ám az öttusázók a 2019-es évre kitűzött célt, a két ötkarikás indulási jog megszerzését teljesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában