Sport

2013.04.18. 16:30

Öttusa Világkupa - Demeter Bence a döntőben

Az öttusa Világkupa idei 3. fordulójában, a kínai Chengduban, a férfi selejtezőben csoportjában Demeter Gergely a 25. lett, amíg Demeter Bence a 14., s így bejutott a döntőbe.

Matók János

A Volán Fehérvár öttusa szakosztályát a Világkupa idei 3. fordulójában Szloboda József edző, valamint Demeter Bence és testvére, Demeter Gergely képviseli. A csütörtöki férfi selejtezőben, az A csoportban Gergely 4072 ponttal (vívás 720, úszás 1268, kombinált 2084)  a 25. helyen végzett, s így nem jutott be a döntőbe, bár az ő esetében a nemzetközi rutinszerzés a feladat a felnőttek mezőnyében.

Demeter Bence döntős lett

Testvére, Bence hozta a tőle elvárható teljesítményt: a B csoportban 4288 pontot (vívás 832, úszás 1280, kombinált 2176) szerzett, s azzal a döntőt jelentő 14. helyen végzett. Bence számára kedves ez a helyszín - amely  a világ első olyan öttusa stadionja, ahol ténylegesen szinte egy helyről szemlélheti a versenyt  25-30 ezer néző -, hiszen  2011-ben  a 3. helyen végzett.

Amíg ők a Világkupán szerepelnek, a Volán Fehérvár 11 versenyzője hétvégén  a nemzetközi  Budapest Bajnokságon rajtol. A külföldiek között   több világbajnok is lesz, de indul Lena Schöneborn, Peking olimpiai bajnoka is. Így rangos és nehéz verseny vár a fehérváriakra. A verseny az évad 3. válogatója az ifi A  és a junior Európa- és világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!