Sport

2013.08.23. 13:28

Öttusa vb - Két szám után áll a női döntő

Kaoshiung/Székesfehérvár – Nem kedvez a helyszín, de elsősorban az időjárás Tajvanban az idei öttusa világbajnokságnak.

Silye Sándor

Mint arról beszámoltunk, a selejtezőket is szokatlan módon kellett megrendezni a tájfun miatt, most pedig a női döntőt nem tudták folytatni a szakadó eső következtében. Mint azt Klaus Schormann, a Nemzetközi Öttusa Szövetség elnöke elmondta, elsősorban a versenyzők biztonsága a fontos, és csak ezután lehet szempont a verseny, majd hozzátette: „néha el kell fogadnunk a természet akaratát”. Így aztán a vívás és az úszás után, mindössze öt lovas produkciót követően az említett ok miatt leállították a viadalt, és azt csak szombaton folytatják. A férfiak bizonyára délelőtt vívnak és úsznak, a hogyan tovább csak a helyszínen és holnap derül ki.

A női verseny állása két szám után: a brit Murray áll az élen 2164 ponttal a francia Clouvel (2116) és az orosz Fakhrutdinova (2068) előtt. A magyarok közül Földházi Zsófia a 20. (194), a fehérvári Kovács Sarolta a 23. (1920). Mindkét magyar lány gyengén vívott (712-712 pont), így a folytatásban nagyot kell alakítaniuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!