Sport

2014.09.05. 09:37

Öttusa vb: Kovács Sarolta sokáig vezetett, végül 6. lett (frissítve)

Ahogy az várható volt, a mandulaműtétje miatt a felkészülésből három hetet kihagyó Kovácsnak a kombi futás része már megterhelő volt.

Matók János

17:51 A számot végül a brit Samantha Murray nyerte, míg a fehérvári öttusázó végül a hatodik helyen ért be a célba.

16:58 A lovaglásban mindössze 9 versenyző zárt maximális, 300 ponttal, s közöttük volt Saci és Tamara is, ami azt jelentette, hogy Kovács az első helyről várta az utolsó számot, a futásból és lövészetből álló kombit. Ráadásul nőtt is az előnye Murray előtt, aki időtúllépés miatt "csak" 294 pontot szerzett.

14:44 Másodikként Kovács Saci ért be a célba, a Volán Fehérvár üdvöskéje a selejtezőben úszott idejénél 2 másodperccel gyorsabb volt, s 321 ponttal lett gazdagabb. A másik fehérvári, Alekszejev Tamara a 25. legjobb időt produkálta, s ezért 286 pontot kapott. A második szám után Kovács Sarolta állt az élre 547 ponttal, őt Murray (537) és a litvánból orosszá lett Donata Rimsaite (536) követi. Alekszejev Tamara a 31. helyen áll 452 ponttal. Következik a lovaglás.

11:35 Pénteken a női döntővel folytatódott Varsóban a felnőtt öttusa világbajnokság. Magyar szempontból nem a legjobban, sőt, rosszul.

Történt, hogy az első szám, a vívás elején Földházi Zsófia megsérült, így kénytelen volt visszalépni a versenytől. Ez viszont azt jelentette, hogy a magyar női csapat érmes reményei elszálltak, hiszen 3 versenyző eredményét veszik figyelembe. Viszont miután csak 5 nemzet 3-3 versenyzője jutott be a fináléba, így a magyaroké is, Földházi visszalépése után női csapatunk az 5. helyen zárja a világbajnokságot. Ami a többieket illeti,  vívásban  a Volán Fehérvár kiválósága, Kovács Sarolta nehezen kezdett, majd óriási hajrával, az utolsó 8 asszót megnyerte, így 21 győzelemmel, 13 vereséggel, 226 ponttal az 5. helyről várja erős számát, az úszást. Ami Alekszejev Tamarát, az Alba Öttusa SE versenyzőjét illeti, a 31. helyen zárta a vívást 166 ponttal, 11 győzelme mellett 23 vereséget könyvelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!