Fehérvár Rugby Club

2018.12.28. 21:23

Öt helyet javítottak a ranglistán

Kiváló eredményeinek köszönhetően az országos ranglista 19. helyére lépett fel a Fehérvár Rugby Club súlyemelő szakosztálya.

Ferencz Balázs

Nagy Ferenc szakítása, amivel nagyot dobott Fotó: Fehérvár Rugby Club

Bakos Károly vezetőedző irányítása mellett, Bódis-Szabó Katinka és Dolovai Béla edzők segítségével 15 súlyemelő pakolja a tárcsákat hétről hétre a Fehérvár Rugby Club edzőtermében. S az alázatos munka nem marad eredmény nélkül. A Magyar Súlyemelő Szövetség országos ranglistáján a tavalyi 24. helyezést a 19.-re váltotta az egyesület, amivel a klubok első harmadában tanyázik. A fehérvári emelők két minősített versenyzővel rendelkezik a szakosztály, Bódis-Szabó Katinka és Gyolcsos Ferenc is III. osztályú minősítést tudhatnak magukénak. Bódis-Szabó Katinka a 90 kg-os súlycsoportban a 4. helyen áll az országos felnőtt ranglistán, s ugyancsak negyedikként zárt a november 19-i országos bajnokságon. Masters korosztályban a Budapesten rendezett Európa-bajnokságon a W40 korosztályban aranyérmet szerzett.

Nagy Ferenc szakítása, amivel nagyot dobott
Fotó: Fehérvár Rugby Club

A barcelonai Masters Világbajnokságon második lett, a Masters Magyar Bajnokság 90 kg súlycsoportban az élen végzett. Gyolcsos Ferenc a Masters M60 korcsoport magyar bajnokságán lett aranyérmes és országos csúcstartó. A budapesti Masters Eb-n, a barcelonai Masters vb-n is első lett. A felnőtt országos bajnokság 9. helyét szerezte meg, az országos ranglistán a hetedik. Az utánpótlás is fejlődik. Serdülőben Nagy Ferenc (85 kg) az országos ranglista 6. helyezettje. Az ifiknél 94 kg-ban Bardócz Attila az ob-n bronzérmet szerzett, az országos ranglista 3. helyezettje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában