Sport

2017.05.24. 14:56

Öt fehérvári tusázik - A női selejtezővel kezdődik a drzonkówi világkupa

Csütörtöktől a lengyelországi Drzonkówra figyel az öttusa-társadalom. Az idei világkupa-sorozat döntője előtti utolsó futamon állnak rajthoz a pentatlonisták.

Ferencz Balázs

Csütörtökön a női selejtezőt, pénteken a férfiak kvalifikációját rendezik Lengyelországban, az öttusázók drzonkow-i fellegvárában. Az már a kecskeméti világkupa után biztossá vált, hogy a magyarországi állomáson egyéniben ezüstérmet szerző Demeter Bence és a bronzmedált begyűjtő Kovács Sarolta - akik a mix-váltóban az élen végeztek - nem indulnak Drzonkowban, így a szövetségi kapitányok a feltörekvő fiatalságnak szavaznak bizalmat. A hölgyeknél az Alba Öttusa SE versenyzője, Alekszejev Tamara biztos induló volt, de vírusos megbetegedés döntötte le a lábáról, szerdán kezdett csak edzeni, így ő nem utazott. Két klubtársa azonban rajthoz áll Lengyelországban, Ormándi Rebeka és Palkovics Karolina képviselik a magyar színeket a Volán Fehérvár kiválóságával, Varga Eszterrel közösen.

A héten 52. születésnapját ünneplő Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya is fiatal válogatottat küld harcba. A Volán Fehérvár öttusázói, Demeter Gergely és Harangozó Bence újra megmérettetnek a felnőtt mezőnyben, a magyar csapatot a honvédos Tomaschof Soma, valamint az Újpesti TE pentatlonistája, Horváth Norbert teszik teljessé a pénteki selejtezőben. A döntőket hétvégén rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!