Sport

2013.01.09. 19:37

Öt esztendő után sikerült nyernie az FKC-nak Békéscsabán

Békéscsaba - Sorozatban második idegenbeli győzelmét aratta a női NB I-ben a Fehérvár KC kézilabda-csapata. Pal Oldrup Jensen csapata az Érd után a Békéscsaba otthonában is nyert.

Bobory Balázs

Utoljára 2008 márciusában örült fehérvári kézilabda-csapat két pontnak Békéscsabán. A hosszúra nyúlt átok szerdán megtört, az FKC 25-24 (13-16) arányban nyert a Viharsarokban és magabiztosan. két egymást követő idegenbeli siker után várhatja a vasárnapi, Vác elleni hazai rangadót.No de menjünk sorjában!

Mintegy 900 néző előtt kezdődött a mérkőzés a lila-fehérek körcsarnokában és a 24. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első játékrész hajrája a hazaiaknak sikerült jobban, akik már négy góllal is elhúztak és nehéz helyzetbe kerültek a vendégek   Szikora  AZARI 4, Emberovics 3, Tilinger 2, Horváth B. 3, Triscsuk 73, Vaszari 3, csere:  TRIMMEL (kapus), SITI E. 3.

Még szerencse, hogy a félidő lefújásnak a pillanatában Triscsuk Krisztina még betalált, így csak három volt a hátrány a pihenőre.A második félidő eleje csodaszámba ment. Az időközben beállt Trimmel Brigitta mindent védett  fehérvári kapuban, a csabaiaknak szűk 15 perc kellett, hogy betaláljanak és akkor is csak hetesből sikerült nekik. A Fehérvár persze átvette a vezetést, a parádé pedig folytatódott, a félidő második hazai találata az 51. percben esett, ekkor hárommal vezetett már az FKC. Szinte hihetetlen, de jött még egy fordulat, a Békéscsaba felállt és másfél perccel a zárás előtt átvette a vezetést. Azonban a fehérvári lányokban még maradt lelkierő, szereztek újabb két gólt és erre már nem volt válasz a házigazdák oldaláról.

A mindent eldöntő találatot Triscsuk szerezte, a maradék fél percbe még belefért egy csabai technikai hiba, ezzel vége lett a meccsnek, nyert a Fehérvár. Trimmel Brigi fantasztikus teljesítményt nyújtott, szikla volt a kapuban, óriási támaszt nyújtott a csapatnak  értékelte az FKC nyerőemberének produkcióját Sugár Tímea, a fehérváriak kapusedzője.  Az első félidő utolsó öt percére szállt be, akkor még nem volt fogott labdája, azonban a fordulás után  a megbeszéltek szerint, türelmesen, nagy hatékonysággal védett. Próbálkozhattak a csabaiak bárhonnan, Brigi mindent fogott. Igazán örömteli, hogy Szikora Melinda mellett van valaki, aki tud segíteni ilyen helyzetekben. Lényeges, hogy egy csapatnál a két kapus kiegészítse, támogassa egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!