Sport

2017.07.13. 19:10

A Székesfehérváron nevelkedett Sebestyén Dalma Kovács Ágnes rekordját búcsúztatná

GYŐR A 20 esztendős kiváló úszó, Sebestyén Dalma Székesfehérváron vált élsportolóvá, de immár győri versenyzőként lesz ott a budapesti vizes világbajnokságon.

Ferencz Balázs

Egy országos csúcs megdöntése a fő célja Sebestyén Dalmának a 17. FINA Világbajnokságon.

Dalma még fehérváriként, 14 évesen a 2011-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 200 vegyesen és 200 m pillangón is aranyérmet nyert, Ifi Eb-ről is szállított érmeket, rövidpályás felnőtt Eb-n hatodik volt, s országos bajnoki címeket is bezsebelt, de a riói olimpiát csalódásként élte meg a győri színekben úszó lány. A ma rajtoló vb-n az olimpiai bajnok Kovács Ágnes 16 éves országos csúcsát döntené meg 200 m mellen.

Sebestyén Dalma Fotó: Koppán V.

- Technikailag hatékonyabban kell összerakni az úszásomat. Nem eshet szét, ehhez állóképesség is kell. A nemzetközi mezőny nagyon erős, de sokat fejlődhetek még. Van egy taktikám, és remélem, az állóképességet sikerül úgy megalapozni, hogy a vége úgy sikerüljön, ahogy tervezzük. Javítani szeretnék a legjobbamon, de nagy tervem, hogy megússzam Kovács Ági országos csúcsát, amit Sydney-ben úszott. Hogy ez mire lenne elég helyezésben, azt nem lehet megmondani - mondta Dalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!