Sport

2017.02.24. 23:15

Öröm lett a dráma vége!

Dunaújváros - A MOL Liga negyeddöntő hatodik, pénteki felvonása a Dunaújvárosi Acélbikák és az Újpest számára is hatalmas téttel bírt - a győzelem a DAB számára a folytatást, a liláknak pedig a sorozat lezárását és a továbbjutást jelentette.

Gallai Péter

Pénteken este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a MOL Liga negyeddöntőjének hatodik összecsapásán az életben maradásért léptek jégre az Újpest ellen.A mérkőzés hatalmas csatát hozott, az Újpest már 3-1-re is vezetett, de az Acélbikák nem adták fel, és rendre egyenlítettek. A rendes játékidő 4-4-re végződött, s a hosszabbításban sem született döntés, jöhettek a büntetők. Ahol Dansereau nem hibázott, így vasárnap dől el a továbbjutó kiléte.

Nem csak a játékosok, de a nézők is tudták, hogy milyen fontos derbi előtt állnak az Acélbikák, így nagy készülődéssel álltak neki a meccsnek. Két perccel a kezdő sípszó előtt még a "piacon" állt a sor vége, akik bebocsátásra vártak. Azért szerencsére mindenki gyorsan bejutott, így fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat.

DAB - Újpest 5-4

(0-1, 1-1, 3-2, 0-0, 1-0)
büntetőkkel

DAB: Duschek - Ölander, Hüffner, Azari, Cseter 1, Dansereau 1 - Ladygin, Hudec 2, Kaskov (1), Becze 1, Borbás (2) - Lencsés, Hruby, Nagy, Németh, Odnoga - Lévai, Magosi, Török, Tanka. Vezetőedző: Heikki Mälkiä.

Újpest: Sila - Huba, Kiss, Nemes, Pápa, Tóth - Hegyi, Nagy N., Benk (1), Hebar (1), Ropret 2 - Kovács, Nagy R. (1), Csányi 1 (1), Frolik (2), Sikorcin 1 - Szalma, Turbucz, Dósa, Dömötör, Gröschl. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Az újpesti kapus, Sila egy büntetőt nem tudott hárítani, ellenben kollégáját, Duschek Dávidot hősként ünnepelték a lefújás után a társak, aki hibátlanul teljesített a párbaj során

A vendégek kezdtek veszélyesebben, a hazaiak pedig túlságosan higgadtnak látszottak, nem lehetett tudni, hogy a fáradtság miatt, vagy tudatosan lassították az Újpest játékát. A 7. percben Cseter hagyott ki nagy ziccert, rá egyre pedig Dansereau. A 9. percben Csányi lépett ki, villám mozdulatokkal átlépte a védőket, és zavartalanul helyezett egy méterről a hálóba (0-1). A folytatásban is az UTE dominált, de Duschek állta a sarat, majd három perccel a harmad vége előtt, mintegy varázsütésre átvette az irányítást a DAB - ám gólt nem sikerült lőni.

A második harmad eleje Azari nagy ziccerével kezdődött, majd Ropret ment egy az egyben Duschekre, ám az újvárosi kapus hősiesen mentett. A 23. percben óriási kavarodás alakult ki az újpesti kapu előtt, aminek a végén büntetőt ítéltek a bírók - egy elhagyott bottal a korong felé piszkált az egyik újpesti -, amit Becze elegánsan értékesített (1-1). A hazaiak örömét Ropret gyorsan lelohasztotta, mert 57 másodperc múlva megint előnyhöz juttatta a fővárosiakat (1-2). A záró harmad annyi izgalmat hozott, mint az első kettő összesen, bár amikor Sikorcin fonákkal a kapuba lőtt (1-3), elúszni látszott a találkozó.

Jó, hogy sok fiatal is megnézte ezt a rangadót, lesz mirőlmesélniük
Ennél izgalmasabb forgatókönyvet nem lehetett kitalálni

Ám a DAB nem adta fel, a közönség lelkesítésétől is tüzelt Acélbikák egy percen belül Cseter álomszép szólója és gólja után jelezték: nem adják egykönnyen a győzelmet. Egyre több lett a kiállítás is, keményedett a játék. A 49. percben Hudec emberelőnyből egyenlített (3-3). Izgalmas, igazi playoff végjáték következett, helyzetek sokaságával, az 55. percben Cseter egy buta szabálytalanság miatt kiállíttatta magát, a hatodik UTE fórt Ropret kihasználta (3-4). Azt hihettük, nagy a baj, ám Hudec 57 másodpercen belül jelezte, az még odébb van (4-4). Mivel több gól nem született, jöhetett a tíz perces hosszabbítás.

Ahol nem egy infarktus közeli pillanatot élhettünk meg, leginkább, amikor a Hüffner álompasszával kilépő Becze rávezette a pakkot Silára, de a lepkés kesztyűbe lőtte a korongot. Mivel a többi DAB helyzet is kimaradt a négy a négy elleni játék során, a büntetők következtek. A vendégek kezdtek, Frolik mellédurrantott, de Dansereau is kihagyta. A következő párban Sikorcin lövését védte Duschek, Becze oldalhálóba lőtt, majd Hebar és Azari is kihagyta, Fordított sorrendben folytatódott a párbaj, Dansereau ezúttal nem hibázott, Ropret kísérletét viszont védte Duschek, így 5-4-re az Acélbikák nyerték meg az emlékezetes összecsapást.

A mindent eldöntő hetedik találkozót vasárnap 18.30 órától rendezik meg az Újpesti Jégcsarnokban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!