Sport

2013.09.03. 13:39

Önkormányzati tulajdonba kerülnek a MÁV Előre SC sportlétesítményei

Kedden bejelentették, hogy a kormány, döntése értelmében, a korábban a MÁV Előre SC által használt két sportlétesítményt átadja a fehérvári önkormányzatnak.

Matók János

Sajtótájékoztatót tartottak kedden Székesfehérváron, a Prohászkai úti kézilabda-pályán, Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkár, Marjay Gyula, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Ingó- és Ingatlanvagyonért felelős főigazgatója, Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő, valamint Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester, országgyűlési képviselő részvételével.


A tájékoztatón bejelentették, hogy a kormány, döntése értelmében, a korábban a MÁV Előre SC által használt két sportlétesítményt, a Takarodó úti, és a Prohászka úti ingatlanokat átadja a fehérvári önkormányzat birtokába. A továbbiakban mindkét létesítmény a sport céljait szolgálja, a Takarodó úti ifjúsági-, és szabadidős tevékenységgel is bővül. Az ingatlanok korábban a MÁV Zrt. tulajdonát képezték, s az államhoz kerültek. A MÁV több mint 20 ezer ingatlan tulajdonosa volt, de azok kezelésére nem volt forrás. A kormány döntése alapján az ingatlanok fokozatosan kerülnek át a tényleges felhasználók birtokába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!