Sport

2015.07.16. 12:08

Vértes Nátán az olimpiai csapat tagja lett

Székesfehérvár - 2016-ban is lesz magyar jégkorongos résztvevője az Ifjúsági Téli Olimpiai Játékoknak. Vértes Nátán az ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 2000-es születésű csatára kvalifikálta magát.

Káldor András

Az ügyességi feladatokat magába foglaló Skills Challenge-nek hat állomása van, ezek mindegyikében tartottak selejtezőket az elmúlt héten az IIHF táborában, Finnországban, majd minden nap két-két versenyszámban zajlott le a kvalifikáció. Az országos versenyt a fiúknál Vértes Nátán nyerte, így ő utazhatott Vierumakiba a nemzetközi kvalifikációra, ahol 36 fiúból és 31 lányból választották ki a 15-15 olimpiai indulót a .2016-ban Lillehammerben megrendezésre kerülő megmérettetésre. Magyarországról egyedüli jégkorongosként Vértes Nátán a 7. helyen zárta a kvalifikációt.

- Körülbelül másfél hetet készültünk Nátánnal jégen. Olyan feladatokat csináltattam vele, amikkel a versenyen is találkozik/találkozott. Először lassan begyakoroltuk, az utolsó pár napban pedig élesben, időre csináltuk végig mindet, de segítségképp öt másik játékos is edzett velünk .- mondta Kiss Dávid, a Fehérvár AV19 edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!