Sport

2017.05.10. 18:55

Öldöklő csatában - Hosszabbításban dőlt el a harc

Székesfehérvár - A kosárlabda NB I rájátszásának első felvonásán drámai csatát vívott egymással az Alba Fehérvár és a KTE.

Horog László

A kezdés előtt a születésnapját ünneplő technikai vezetőt, Horváth Orsolyát köszöntötte Lóránt Péter csapatkapitány, valamint a szezámcsont-törés után lábadozó Justin Edwards, a két kosaras virágcsokrot nyújtott át az ünnepeltnek. Edwards játékára még várni kell, a kanadai kulcsemberrel egyetemben nem volt ott a parketten Markovic Luka sem, aki az elmúlt napokban a derekát és a hátát fájlalta, nem tréningezett.

A kezdés előtt Tóth Péterrel diskurált a kispadnál, utóbbi térdoperációja miatt a szezonban nem léphet pályára, Markovic talán rövidesen visszatérhet. Az első pontokat Mohammed szerezte középtávolról, Pongó Martin triplával válaszolt. A két, külföldi kulcsember, Djearasimovic és Karahodzic is eredményes volt, 3-4 ponttal a vendégek vezettek, a hazaiak a centerek, Lóránt és Keller Ákos jóvoltából tartották a lépést, sőt, Lóránt ziccere után vezettek is, 8-7.

A sérülések, hiányzók miatt Alhaji Mohammedre (a labdával) is komoly feladat hárult
Fotó: Koppán V.D.

A vendégek mestere, a kosaras pályafutását Fehérváron kezdő, az Albához gyerekkora óta kötődő Forray Gábor cserélt, Djukanovic helyett Pongó Mátét küldte pályára irányítóban, perceken át nem esett találat, nem céloztak pontosan az együttesek. Öt perc telt el a meccsből, Keller Ákos gyorsan begyűjtötte második személyi hibáját, Dzunic Branislav a játékvezetőknél jelezte, hogy szerinte nem történtek szabálytalanságok. Aztán cserélt, Keller helyett Farr érkezett a parkettre. Ivosev révén újra a látogatók vezettek, igaz, nem sokáig, felváltva estek a kosarak, egyik fél sem tudott ellépni.

Az első negyed végén 22-20 állt a táblán. Shepard jóvoltából négy pontra hízott a hazai előny, ám nem sokáig tartott, ugyanis Ivosev elkezdte termelni a pontokat, átvették a vezetést a lila-fehérek, sőt, Hegedüs hármasával és Djerasimovic duplájával meglódultak, 29-34-nél Dzunic időt kért. Keller Ákos ziccerével jött közelebb az Alba, Pongó Martin hármassal reagált. Lóránt szórt hirtelen négy pontot (35-37).

A nagyszünet után, három perc elteltével, Lóránt és Farr pontjaival fordítottak a házigazdák, 41-38-nál Forray azonnal időt kért. Ivosev sikeres büntetői után Taylor pontjai következtek, aztán Farr ügyeskedett, hat pontra hízott a hazai előny. Lóránt révén tovább nőtt a különbség, 48-40-nél Mészáros triplájával lopóztak közelebb a látogatók. Sőt, Karahodzic és Ivosev is elkapta a fonalat, kettőre apadt az előny, a hazaiak képtelenek voltak kintről betalálni, közelről voltak eredményesek. Djukanovic távolról köszönt be, Mohammed ziccerből. Az alföldiek Hegedűs öt pontjával már vezettek, a harmadik negyedet Taylor duplája zárta, 59-58. Djerasimovic hármasa és Hegedűs zsákolása következett, Keller Iván bravúros mozdulattal hozta közelebb az Albát, Lóránt egyenlített, aztán ismét a KTE diktált, Pongó Máté hármasa nyomán Dzunic időt kért. 63-70 Ivosev sem hibázott, Taylor hármasa nyomán pedig Forray időt kért. Shepard pontjaival fordult a kocka, 74-73. Karahodzic betalált, Mohammed is, hosszabbítás jött, 76-76. A ráadásban hengerelt az Alba, 89-79.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár-Puebla Plus - KTE-Duna Aszfalt 89-79 (22-20, 13-17, 24-21, 17-18, 13-3) - hosszabbítás után

Alba Regia Sportcsarnok. V.: Kapitány G., Farkas G., Praksch P. (Farkas J.)Alba: B. Taylor 19/6, Mohammed 18, Shepard 15, Lóránt 17, Keller Á 6. Csere: Farr 12, Keller I. 2, Somogyfoki -, Nshimba -, Varga M. Vezetőedző: Dzunic Branislav.

KTE: Pongó Ma. 6/6, Pongó Má. 5/3, Derasimovic 15/3, Ivosev 20/6, Karahodzic 14. Csere: Dukanovic 6/6, Hegedűs 9/6, Mészáros 3/3, Molnár M. -, Molnár D. -, Fehér.Vezetőedző: Forray Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!