Sport

2013.09.22. 18:22

Oktatott az Akadémia

Vasárnap Fejér megye két NB I­-es női kézilabdacsapata nézett egymással farkasszemet a megyeszékhelyen. A két társulat négy fordul után 6 pontot szerzett, így a vasármapi győztes lépéselőnybe került.

Silye Sándor

A kezdés előtt egy órával a csarnok előtt Mátéfi Eszterbe botlottam.

- Részünkről a mérkőzés sikeressége a védekezés milyenségén, a  kapusteljesítményen múlhat. És azon, a fiataloknak milyen lesz a mentális ereje? Ha olyan extázisban játszanak, mint a Fradi ellen, lehet keresni valónk – mondta a dunaújvárosiak szakvezetője.

Megérkezett Hajdú János, a női válogatott jelenlegi irányítója is.

- Elsősorban a válogatottakra – Kiss, Bulath, Vincze – vagyok kíváncsi, és  mindazokra, akik a teljesítményükkel feliratkoznak akár ma a névsorba – indokolta emígy jövetele.

- Az a lényeg, hogy 60 percen keresztül presszió alatt tartsuk ellenfelünket, aminek az alapja a jó védekezés, és a kapusteljesítmény. Ebben egyetértünk Eszterrel – jelentette ki a fehérváriak kispadjánál Siti Beáta, a csapat edzője.

Az újvárosiak csapatában Rádlnak és Vinczének voltak szép fehérvári évei, míg a hazai oldalon Azari, Siti E. mondhatta el ugyanezt dunaújvárosi emlékeiről.

Nyert a Dunaújváros, mert érvényesíteni tudta az akaratát. Győztek, mert látszott, évek óta együtt vannak, és összeszokottabbak. Övék lett a két pont joggal, mert többet futottak, gyorsabban játszottak, helyén voltak a támadásbeli figuráik, még a kínei is Örülhettek, mert a védekezésük valójában tanítható volt, úgy tűnt, tehetetlenek ez ellen a fehérváriak. Végül: a játék valamennyi elemében ellenfelük fölé nőttek, és voltak klasszis teljesítmények is, Ferling, Vincze, Bulath kézilabda sulit mutatott be, és Vig is remekül tette a dolgát a kapuban. Ugyanakkor a Fehérvárban csupán Kiss Évától láthattunk kiemelkedő teljesítményt.

Az első találat Vincze Melinda nevéhez fűződött, ezzel jelezte: még emlékszik a hajdani hazai kapura, és arra, hogy kell a labdát belőni abba. A Dunaújváros határozottabban, jobban, gyorsabban és leginkább pontosabban játszott, így hamar 2 gólos előnyre tett szert. Az otthon játszók ziccereket hibáztak, a 12. percben időt is kellett kérnie Pal Oldrup Jensennek. Agresszíven, jól védekeztek a vendégek, a fehérváriak sem szélen, sem átlövőben nem jelentettek különösebb veszélyt a kapura. Tilinger Tamara kezdte elkapni a ritmust, de az előny még mindig a Kohásznál volt. Bejött Mayer Szabina, gyorsan suhintott két gólt a beállós posztjáról, Kiss Éva is fogott, kiegyenlítette az FKC. Nem sokáig tartott az öröm, megint két lépéssel előrébb járt a Dunaújváros, kihasználták a fehérváriak bizonytalankodását és az emberhátrányukat. A küzdelem kemény volt, gól nem sok esett.

Térfélcsere után is az Újváros kezdett jobban Ferling foghatatlan volt, ötödik, majd nem sokkal később már hetedik góljánál emelhette magasba  a kezeit, miközben a ritka hazai büntető is kimaradt. A vendégek akarata történt meg a pályán, már öttel mentek, mi lett volna, ha Kiss Éva nem véd jól? A hazai vezetőedző kénytelen volt idejekorán újra kikérni az idejét, de hiába, a látogatók védekezésben agresszívebbek, támadásban ötletesebbek voltak méltán vezettek hattal. Néha egy, egy szerzett labda után villantak a vendéglátók, de ez nem sokat ért, mert azonnal válaszolt az ellen, a nyolcasuk a fehérvári szerkezet döcögését jelezte. A Dunaújváros klasszis teljesítménnyel győzött, ilyen különbséggel is megérdemelten.

- Ha tudnám a vereség okát, menet közben változtattam volna. Ami tény: volt 20 technikai hibánk, 25 rossz lövésünk, ez a két adat meg véleményem  szerint magáért beszél – Pal Oldrup Jensen.

- Amit mondtam előtte, az döntött a javunkra. A védekezésünk jó volt, a kapus jól teljesített, a csapat mentális ereje is rendben volt a Ferencváros elleni szerdai siker után – Mátéfi Eszter.

 

Fehérvár KC-Dunaújváros  18-26 (10-12)

Székesfehérvár, 800 néző, vezette: Pech, Vágvölgyi.

FKC: KISS – Azari 1, Emberovics 2, Benzal 1 Horváth 2, Tilinger 3 (1), Vaszari 1, csere: Trimmel (kapus), Siti E 2,  MAYER 3, Hajduch, Herr 1 (1), Kazai 2, vezetőedző: Pal Oldrup Jensen.

Dunaújváros: VIG- Hosszu, SÁNTA 4, Takács D., FERLING 10 (3), Rádl, BULATH 4 (2), VINCZE 6, csere: Gera 1, Takács Fruzsina, Rádl, Kemény, Ács 1, vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Kiállítások: 8 illetve 6 perc.

Büntetők: 4/2, illetve 6/5.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-3, 16. perc: 5-7, 20. perc: 8-8, 35. perc: 11-15, 41. perc: 12-18, 46. perc: 14-21, 51. perc:15-23, 57. perc: 17-24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!