Sport

2015.11.02. 19:28

Nemesfémgyűjtő karatékák: A Sportkastélyban vendégeskedtek a harc ifjú művészei

Budapest - Hétvégén az ifjú karatékák a pestszentimrei Sportkastélyban tisztelték meg egymást jelenlétükkel.

Szupkai Gábor

Szombaton a Knock-Down Utánpótlás Magyar Bajnokság küzdelmei zajlottak Budapesten. A kétféle - testvédős és testvédő nélküli - szabályrendszerben folyó viadalra minden hazai full kontakt karatét gyakorló szervezet elküldte legjobb versenyzőit, hogy megmérkőzzenek a bajnoki címekért. Ezt a példamutató együttműködést emelte ki megnyitó beszédében Shihan Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség Elnöke, a MOB alelnöke is. Kifejtette továbbá azt is, hogy hiába a karate ma Magyarországon a második legnagyobb tömegbázissal rendelkező sportág a labdarúgás után, csak a közös munka és az egységes versenyrendszer vezethet el a legfőbb cél, az olimpia felé.

Fekete Panna (fekete fejvédőben) gyermek 1. -35kg súlycsoportban útban a bajnoki cím felé. Fotó: A VTSE felvétele

Az IFK Magyar Kyokushin Szervezetnél megszokott szisztéma szerint a legifjabbak a testvédős rendszerben küzdenek, míg a tapasztaltabbak kipróbálhatják magukat a full kontakt küzdelmekben is. Így minden versenyző megtalálhatta a képességeinek és tapasztalatának megfelelő lehetőségét. A Vértesi Tömegsport Egyesület versenyzői is halmozták a szebbnél szebb eredményeket, pedig a testvédős szabályrendszerben induló fiatalok dolga különösen nehéz volt, mivel ez a fajta küzdelem nem képezve a Szervezet fő profilját, a felkészülés során csak érintőlegesen kerül oktatásra. A fehérvári versenyzők ennek ellenére nem vallottak Forczek Dániel egészen a dobogó harmadik, míg Kovács Máté a második fokáig menetelt. A gyermek 1-es korcsoport könnyűsúlyú mezőnyében IFK-s házidöntőre került sor, mivel az egyik ágon Faragó Barnabás, a másik ágon Németh Máté verekedte magát a döntőbe, ahol végül utóbbi diadalmaskodott. Rosszul indultak viszont a full kontakt versenyzők küzdelmei. Először Szűcs Ferenc volt kénytelen megelégedni a bronzéremmel, majd Kreitl Kitti az ifjúsági női mezőny legerősebb versenyzőjével kezdett és az első küzdelem után búcsúzni kényszerült. Számára csak a nap végére meghirdetett szuper fight maradt, melyben egy junior Európa Bajnok hölggyel, Németh Veronikával mérkőzhetett, nagy közönség sikert aratva. Az ifi női középsúly másik ágán viszont Dezső Kata csak bírói döntéssel maradt alul a döntőben, ellenben Fekete Panna és Farkas Ágnes ezen a napon nem találtak legyőzőre.

A serdülő női nehézsúlyban házi döntőre került sor, Nagy Natália és az újoncnak számító Kovács Kitti küzdelmében végül utóbbi nyert.

A csapat legjobbja ezen a napon egyértelműen a serdülő -65kg-ban induló Fekete Gergely volt, aki, nagyon fegyelmezetten küzdve felőrölte minden ellenfele ellenállását és megnyerte a bajnoki címet.

Az Alba Regia SC versenyzői is remekeltek, Bócz Gabriella és Mádi Rebeka ezüst-, míg Molnár Martin, Fehérvári Ádám és Hekkel Zsolt bronzéremmel öregbítette klubja hírnevét. A pusztaszabolcsi Kai Dojo karatékái közül Molnár Krisztián aranyérmet szerzett, míg Steer Réka és Bognár József a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A Pataki Team versenyzői közül Pataki Nikolett aranyérmes lett hatalmas fizikai hátrányt is leküzdve, Pataki Viktória ezúttal sajnos nem állhatott dobogóra.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!