Sport

2016.11.04. 18:15

Nem sikerült a továbbjutás

Dunaújváros - Októberben megkezdődtek az idei felnőtt NB II-es birkózó-csapatbajnokság mérkőzései, miután a Magyar Birkózó Szövetségben megtörtént a csapatok sorsolása. A Dunaferr SE csoportjában a harmadik helyen végzett.

Dunaújvárosi Hírlap

A bajnokságba húsz csapat nevezett. Tatabányán rendezték meg a Nyugati csoport B" csoportjának mérkőzéseit, a Kaposvári Sportiskola, a Dunaferr Sportegyesület, a Tatabányai SC és a Győri AC részvételével. A Dunaferr SE az első mérkőzését a Győr ellen vívta, amelyen magabiztos, 23:11-es győzelmet aratott. Győzni tudott Koch Norbert (59 kg kötöttfogás), Mohácsi László (66 kg szabadfogás), Hamzók József (71 kg kötöttfogás), Szabó Róbert (80 kg kötöttfogás), Dudás György (85 kg szabadfogás) és Fehér Gergely (130 kg szabadfogás).

A második összecsapáson a Kaposvári Sportiskola volt az ellenfél, ahol a dunaújvárosiak 14:21 arányban alulmaradtak.

Győzelmet szereztek: Mohácsi László (66 kg szabadfogás), Hamzók József (71 kg kötöttfogás) és Szabó Róbert (80 kg kötöttfogás).

A Dunaferr SE csapata balról-jobbra hátsó sor: Bagó Tibor, Kemény Norbert, Fehér Gergely, Papp Gyula, Fehér Krisztián, Király Ferenc, Mátyás Gábor (szakmai igazgató)). Első sor: Szabó Miklós (edző), Koch Norbert, Nagy Norbert, Hamzók József, Mohácsi László, Szabó Róbert, Dudás György, Kiss Károly edző   Fotó: amatőr felvétel

A forduló harmadik mérkőzésén a Tatabánya volt az ellenfél, akik 24:10 arányban legyőzték a Dunaferr SE csapatát. Összesen két mérkőzést tudtak nyerni a dunaújvárosiak Koch Norbert (59 kg kötöttfogás) és Bagó Tibor (130 kg szabadfogás) révén. A csapatok harminc perc szünet után a visszavágókat is lejátszották. Az első mérkőzést ismét a Győr ellen vívta a Dunaferr, és 27:9-re nyert. Győztesek: Hamzók József (66 kg kötöttfogás), Mohácsi László (71 kg szabadfogás), Szabó Róbert (80 kg szabadfogás), Dudás György (85 kg kötöttfogás), Bagó Tibor (98 kg szabadfogás), Fehér Gergely (130 kg kötöttfogás).

A második mérkőzésen a Kaposvárnak visszavágtak a dunaújvárosiak (22:13). Győztesek: Koch Norbert (59 kg szabadfogás), Hamzók József (66 kg kötöttfogás), Szabó Róbert (80 kg szabadfogás), Dudás György (85 kg kötöttfogás) és Fehér Gergely (130 kg kötöttfogás). A Tatabánya ellen a visszavágón sem sikerült győzni, bár jóval szorosabb eredmény született, mint az első meccsen, 20:16-ra nyertek a házigazdák. Győztesek: Koch Norbert (59 kg szabadfogás), Szabó Róbert (80 kg szabadfogás), Dudás György (85 kg kötöttfogás), Bagó Tibor (98 kg szabadfogás). A Dunaferr SE csapatában minden birkózó kiadta magából a maximumot. A legtöbb mérkőzést Szabó Róbert nyerte, aki a hat meccséből ötöt megnyert.

A végelszámolásnál a Tatabányai SC végzett az első helyen 10 ponttal, második lett a Kaposvár 8 ponttal, harmadik helyre került a Dunaferr SE 6 ponttal és negyedik helyen végzett a Győri AC 0 ponttal. A szabályok szerint a csoportelsők jutnak tovább a következő fordulóba. A Tatabánya a BVSC-vel mérkőzik a döntőbe jutásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!