atlétika

2019.08.11. 20:09

Nem sikerült a bravúr

Kiesett az 1. Ligából a magyar válogatott a Norvégiában befejeződött atlétikai Csapat Európa-bajnokságon.

Nagy Péter

Fotó: MASZ.hu

Amíg a Szuper Ligában (a legmagasabb osztály) szereplő 12 válogatott a lengyelországi Bydgoszcz városában ment ölre, addig az 1. Ligában versengő magyar atléták a norvégiai Sandnesben próbálták meg kiharcolni a bennmaradást a Csapat Európa-bajnokságon. Hazánk ellenfelei Belgium, Fehéroroszország, Hollandia, Írország, Litvánia, Norvégia, Portugália, Románia, Szlovákia és Törökország voltak, s mindössze csak az első jutott fel a legjobbak közé, míg öt alakulatnak búcsúznia kellett a második vonaltól.

Jól kezdtünk, olyannyira, hogy a mieink Portugáliával holtversenyben az élen álltak pénteken. A sikerből az Alba Regia Atlétikai Klub tehetségei is kivették a részüket.

A hétszeres magyar bajnok, Szabó Dániel 10.89-cel a 11. helyen zárt a férfi 100 méter síkfutásban, míg az U23-as Eb-ezüstérmes Mátó Sára 58.86-tal döntőbe jutott a nők 400 méteres gátfutásában.

A második nap programját átírta a szélsőséges skandináv időjárás, így a koronázóvárosi Siskó Zsófia és társai egy nappal később, fedett pályán küzdöttek meg női rúdugrásban.

Mátónak eközben sikerült tovább faragnia korábbi eredményéből, a fináléban 57.54-et repesztett a 18 esztendős lány, amivel végül az 5. lett.

A 4x100-as férfiváltónak is akadt fehérvári szereplője Szabó személyében, aki Boros Bence, Kádasi Zalán és Szűcs Valdó társaságában 40.54-gyel a 7. helyet csípte meg.

Két nap elteltével a magyar válogatott 108 pontot szerzett, amivel a mezőny hátsó részében foglalt helyet, így leginkább csak a csodában bízhatott a bennmaradást illetően.

Vasárnap délelőtt elsőként a rúdugró Siskó Zsófiának volt jelenése, aki 4,01 méterrel a 7. pozícióban fejezte be a viadalt.

A kontinensviadalt a 4x400 méteres váltók zárták, a hölgyeknél Mátó Molnár Janka, Nádházy Evelin és Répássy Hanna oldalán állt rajthoz. A 3:35.82-es idővel idei legjobbját produkálta a négyes, ez pedig a 6. helyre volt elegendő.

Versenyzőink végül 223 pontot gyűjtöttek, összesítésben a kilencedikek lettünk, mindössze Szlovákiát és a Litvániát megelőzve, így kiestünk az 1. Ligából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában