kosárlabda

2018.02.19. 19:51

Nem nyújtott meggyőző teljesítményt a címvédő

A debreceni Főnix Csarnokban rendezték a férfi kosarasok MK-döntőjét, a címvédő Alba együttese a negyedik helyen zárt.

Horog László

kov

A pénteki, Egis Körmend elleni elődöntővel még nem volt gond, ám az utolsó negyed már előrevetítette, az idei nyolcas finálé nem lesz sétagalopp az MK-ban. A félidőben még húsz ponttal vezető Alba végül nagy nehezen nyert 86-82-re, a másnapi elődöntőben viszont alulmaradt a végső győztes Olaj KK ellen. Maradt a bronzmérkőzés, ami szintén nem az elvárt eredményt hozta, az esélytelenebbnek vélt paksiak 67-53-ra nyertek, a tavalyi kupagyőztes Fehérvár pedig a negyedik helyen zárt a kupában. A vezetőedző, Dzunic Branislav összegezte a hétvégét.

- Az első, Egis elleni mérkőzésen a legfontosabb a továbbjutás volt, amit ki is harcoltunk. Tudtuk, hogy a Körmend erős csapat, két ellentétes félidőt produkáltunk, az elsőben jobbak voltunk támadásban és védekezésben is, a második húsz percben szerkezetet váltott a Körmend, a védekezésünk nem volt elég hatékony, a vasiak visszajöttek a meccsbe. A végén egy fontos triplával és támadólepattanók szerzésével sikerült kivívnunk a győzelmet. A Szolnok elleni elődöntőben nagyon jól kezdtünk, jó ritmusban kosárlabdáztunk, ám az Olaj gyorsan magára talált. Főleg a védekezés nem ment, a második félidőben megtaláltuk a ritmust, volt esélyünk a győzelemre, ám a végjátékban a szolnokiak jobban koncentráltak. Második szándékból szerzett kosarakkal eldöntötték a derbit.

Kovács Ákos (a labdával) nyolc pontot dobott az ASE elleni bronzmérkőzésen Fotó: Unger Tamás

A zárónapon a paksiak elhappolták a bronzot az albások elől, a tolnaiak jobban akarták a sikert.

- Mi motiválatlanok voltunk, illetve kevésbé motiváltak, mint ellenfelünk – mondta a mester.

- A meccs első három negyedével nem volt gond, ám az utolsó tíz percben keveset mutattunk támadásban és védekezésben is. Nem könnyű olyan mérkőzést játszani, amelyen csalódott csapatok találkoznak.

A fehérváriak válogatott centere, Keller Ákos szerint hiába a jó kezdés, a végén a Paks magabiztosabb volt.

- Megérdemelten nyerte a bronzot az ASE. Az első három negyed rendben volt, a végén a paksiak átvették a vezetést, onnan már nem volt számunkra visszaút. Lóránt és Simpson nem volt egészséges, ami befolyásolta a végeredményt. Nagyon hiányoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában