Sport

2011.01.31. 03:29

Nem napoztak - Több száz vitatott esetet elemeztek ki játékvezetőink

Székesfehérvár - Január 20-27-ig, immár harmadik éve Törökországban edzőtáboroztak az élvonalbeli játékvezetők és asszisztensek, köztük a Fejér megyei Arany Tamással, Viszokai Lászlóval és Kovács Zoltánnal.

Parall Bálint

 

- Három éve hagyományosan Törökország az úti cél az élvonalbeli játékvezetők és asszisztensek számára. Ezúttal ötvenen voltunk, húsz játékvezető, húsz asszisztens és tízen vezetők. Naponta, délelőtti és délutáni bontásban 16 kilométert futottak a kollégák, e mellett pedig nagyon komoly előadásokat hallgattak, amit többek között az edzőtáborok több éve rendszeres vendégének számító holland Jaap Uilenberg, az UEFA játékvezető bizottságának tagja tartott. A játékvezetők több, mint kétszáz, az asszisztensek több, mint ötszáz hazai jelenetet elemeztek ki a vitatott szituációk közül, mindezt azért, hogy a jövőben ezeket egységesen ítéljék meg - mondta Arany Tamás, az MLSZ játékvezetői bizottságának tagja. Arany Tamás a törökországi túra alatt tudta meg, hogy tavasztól NB I-es játékvezető ellenőrként is számítanak a szakértelmére.


- Nagy meglepetésként nem ért a dolog, igazából csak az volt a kérdés, hogy mikor neveznek ki, hiszen azzal, hogy novemberben bekerültem a játékvezetői bizottságba, lényegében eldőlt, hogy ellenőrködni fogok. A bizottság tagjai döntenek egy-egy játékvezető sorsáról , azaz, hogy feljebb, lejebb kerül a ranglétrán. Ehhez pedig nem árt őket munka közben is látni - tette hozzá Arany.

A móri sporin kívül Fejér megyét a dunaújvárosi Viszokai László és a csókakői Kovács Zoltán képviselte a törökországi edzőtáborban.

Kovácson és Viszokain kívül az országos keret tagja Fejérből Mészáros István, Pánczél Krisztián, Kovács Gábor és Becséri Dániel. Megyénkben 131 játékvezető és asszisztens működik, akikhez 21-en csatlakozhatnak a márciusi játékvezetői tanfolyam zárultával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!