Torna-vb

2017.10.03. 09:45

Nem jutottak döntőbe a férfi tornászok

A hat magyar versenyző közül senki nem jutott döntőbe a férfiaknál a Montrealban zajló torna-világbajnokságon.

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint Boncsér Krisztiánnak sikerült talajon a 6,0 kiinduló-pontszámú gyakorlatát bemutatnia, amely az utolsó csoport előtt a 16. helyre volt elegendő. Vecsernyés Dávid nyújtón biztonságosan adta elő gyakorlatát, de nem a legmagasabb kiinduló pontszámút, és ezzel a 19. jelenleg. Kállai Zoltánnak lólengésben több bizonytalansága volt, a végén a leugrásnál hibázott, így már neki sincs esélye a döntőbe jutásra.

Sóvágó Lajos szövetségi kapitány elmondta: Dudás Norbert korlátgyakorlatának korrigálás miatt csökkent az értéke, gyűrűn pedig a leugrás rontotta le az előadását.

Az előzetes terveknek megfelelően Kardos Botond hat szeren indult, de több rontása is volt, a 3. csoport után a 27. helyen áll egyéni összetettben. A selejtező végeredménye csak később, a 4. csoport után, magyar idő szerint kedden este alakul ki.

„Nem voltak döntős álmaink, de bíztunk abban, hogy sikerül hibátlan gyakorlatokat bemutatni, ez pedig nem nagyon jött össze” – nyilatkozott Sóvágó Lajos. Hangsúlyozta: a vállműtét után lábadozó Berki Krisztián kiválása óriási hiányt jelentett minden téren.

A szövetségi kapitány úgy fogalmazott, ez a vb jelentős állomás volt, de nagy előrelépésről nem lehet beszélni.

„Összességében a jövőt tekintve a gyakorlatok biztonságos végrehajtására nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, hogy fel tudjunk zárkózni a nemzetközi élmezőnyhöz, persze, ehhez az anyagerősséget is növelni kell” – mondta Sóvágó.

A szakvezető szerint a fizikai felkészültség terén is mutatkozik lemaradás a magyar csapatban, ennek hiánya szintén hatással volt a gyakorlatok biztonságos kivitelezésére.

A magyar férfiversenyzők számára ezzel befejeződött a világbajnokság. A nők szerdán, a kvalifikáció 4. csoportjában lépnek a szerekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!