Kiélezett mérkőzésen maradt alul a Dunaújváros

2018.12.14. 21:45

Nem jött ki a lépés

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a BVSC gárdájával csapott össze a Dunaújváros, a Fejér megyeiek hatalmas csatában maradtak alul.

Dévai Nándor Csaba

Többször is egyenlítettek az újvárosiak (fehér), a vezetést viszont nem tudták magukhoz ragadni

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Két, a bajnokságban dobogós helyen található egyesület ugrott a Tüskeuszoda medencéjébe péntek délután. A Fejér megyeiek várhatták előkelőbb helyről a találkozót, akik három ponttal előzik jelenleg a BVSC csapatát, míg az első helyezett UVSE-től szintén három egység távolságra vannak.

Nagy szükség volt az Európa-bajnok Laura Aarts remek védéseire a találkozó elején, finoman szólva nem találta a mérkőzés ritmusát az egész első negyedben gólképtelen dunaújvárosi együttes. Ötméterest és ziccert is védett az újvárosiak kiválósága, a negyedik percben viszont már góllá érett a BVSC nyomása, Illés Anna szerezte meg a vezetést csapatának, 0-1. Fél perccel a játékrész vége előtt Hertzka lövésébe csak beleérni tudott Aarts, így 0-2-vel ért véget az első nyolc perc.

A második negyedre érkezett meg fejben a Dunaújváros, akik Vályi, majd Menczinger góljaival egyenlíteni tudtak, végül a csapatkapitány Garda Krisztina találatával a vezetést is átvették, 3-2. Nem dőltek kardjukba a BVSC játékosai a gyorsan bekapott három gól után, és villámgyorsan fordítva elérték, hogy félidőben 3-4-et mutasson az eredményjelző.

Többször is egyenlítettek az újvárosiak (fehér), a vezetést viszont nem tudták magukhoz ragadni
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

A folytatásban rögtön egy Aarts-védést láthatott a körülbelül 300 fős közönség, majd a védés után jött egy dunaújvárosi gól kontrából, 4-4. A játékrész végéhez közeledve Vályi nyúlt meg öt centivel, hogy ki tudjon kanalazni egy lövést a gólvonalról, és meg is lett az eredménye az akrobatikus mozdulatnak: a következő támadásból egyenlíteni tudott az Újváros, 6-6. A negyed vége előtt Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője látta jónak, ha időt kér, de nem hozta meg a várt eredményt, döntetlen állással vágtak neki a felek a zárófelvonásnak.

Az utolsó negyed gyors gólváltással indult, majd Garda bombájával egyenlített a Dunaújváros, 8-8. Másfél perccel a vége előtt labdája volt a vezetéshez Mihók Attila csapatának, de elszórták a játékszert, a fordulásból pedig Gyöngyössy Anikó büntetett, 11-12. Az utolsó percben ötmétereshez jutott a DUE, ám a labda a kapufán csattant, így a BVSC jutott a fináléba.

JEGYZŐKÖNYV

Dunaújvárosi Egyetem–Maarsk Graphics-BVSC-Zugló 11-12 (0-2, 3-2, 3-2, 5-6)

Budapest, Tüskeuszoda, 300 néző. V.: Várkonyi, Homonnai.

Dunaújváros: AARTS – Vályi 2, Gurisatti 1, Horváth B., GARDA 4, Menczinger 2, Ziegler. Csere: Kiss A., Mahieu 2, Luka, Szellák, Brezovszki. Edző: Mihók Attila.

BVSC: Tóth E. – Farkas T., Kuna 1, Máté 2, Gyöngyössy 2, ILLÉS 3, Leimeter 2. Cserék: Hertzka 2, Farkas K., Takács, Koncz. Edző: Petrovics Mátyás.

Gól emberelőnyből: 4/6, ill. 2/3.

Gól büntetőből: 2/3, ill. 1/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában