NB II

2019.11.24. 21:39

Nem bírt a Csákvár a rutinosabb Vasassal

Végig az eredmény után futott a hazai Csákvár a labdarúgó NB II. 18. fordulójában. Nem is bírtak a többszörös bajnok Vasas gárdájával – így a bajnoki cím szempontjából értékes pontokat hullajtottak.

Korondy Tamás

Szedlár Zoltán (16) nagyszerűen játszott a Csákvár ellen

Fotó: Vasas FC

A hazaiak mestere, Visinka Ede még egy támadó felfogású játékost jelölt a sárga mezben játszó kezdő tizenegybe Skribek Alen személyében.

A nyitó játékrészben jóformán végig a Vasas uralta a játékot, sorra dolgozták ki a helyzeteket az első negyed óra után, a Csákvárnak csak momentumai voltak. A 18. percben Mim a tizenhatos jobb sarkáról emelt középre, ám a berobbanó Albert elől Szivacski csúsztatta ki a labdát.

Birtalan Botond percei következtek: 6 perccel később 12 méterről a bal sarok felé tekert, Markek azonban biztosan védett, majd Hinora találta meg őt egy szabadrúgásból – okosan lefejelte a labdát a hosszú sarok felé, ám pontatlan volt, s fejese elment a kapufa mellett.

Ennek ellenére megszerezhette volna a vezetést a „friss hús” Skribek: a 41. percben ajtó-ablak helyzetben találta magát a 18 éves csatár a kaputól 8 méterre, azonban fölé belsőzte az ordító ziccert.

Rögtön jött a büntetés: egy perccel a félidő vége előtt Albert István passzolta haza röviden a labdát, melyre Szedlár csapott le, s Markek mellett 12 méterről a kapuba gurított, 0-1.

Megvolt az egyenlítési lehetőség is: Sejben Viktor cselezte ki a kitámadó vendég háló­őrt, majd Baracskai elé tálalt, aki az üres kaputól 10 méterre az égbe bombázta a labdát.

A második félidő jobban indult, mint az első, főleg Baracskai Rolandnak: az 59. percben egy súlyos védelmi hibát követően Baracskai rabolt rá a labdára, melyet az üres kapu közepébe pofozott, 1-1 – nem sokkal később pedig 15 méterről lőtte ki a bal sarkot, 2-1.

Megfordították a találkozót a sárga-kékek, ám sokáig nem örülhettek, hiszen Szedlár a tizenegyespontról a bal alsó sarokba helyezett, 2-2.

Szedlár Zoltán (16) nagyszerűen játszott a Csákvár ellen
Fotó: Vasas FC

A következő percekben átvette az irányítást a hazai gárda, egészen pontosan Skribek perceit éltük. Előbb óriási helyzetbe került, de Bősz Levente hárított bravúrral, majd a 83. percben a Vasas térfél közepén kezdett cselezgetésbe. Tisztára játszotta magát, ám 11 méteres, jobb sarokra tartó lövésével sem tudott Bősz eszén túljárni.

A sors fintora, hogy a túl sok elszalasztott helyzet megbosszulta önmagát. Egy perc múlva egy Vasas szöglet után Terbe bombázott 25 méterről a hálóba úgy, hogy a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé, 2-3.

A kegyelemdöfést Szedlár adta meg – Birtalan elé tálalt, aki 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt, a vége: 2-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában