Sport

2009.04.27. 02:29

Nehezen ugyan, de győzött az FC Fehérvár a Diósgyőr ellen

Székesfehérvár - Bejött Varga Istvánnak, az FC Fehérvár vezetőedzőjének a sejtése, miszerint a Diósgyőr elleni mérkőzés nehezebb lesz, mint amilyen az MTK elleni volt. Azért győztek.

Matók János

Varga István, az FCF vezető-edzője: - Az elején három helyzetünk is kimaradt, s ez megfogott minket. Később az eredménykényszer hatására, a győzelem megtartására törekedtünk.

Kérem szépen az úgy történt, hogy a 11. percben nem lettünk volna meglepődve, ha már akkor 4-0-ra vezet a Vidi! De nem így történt, mert a ha-val kezdődő mondatoknak semmi értelmük. Mert például ha a templomtoronynak gatyája lenne, ő lenne a legnagyobb legény a faluban...!

Szóval a 4-0 nem villogott az eredményjelzőn, mert zsinórban három helyzet is kimaradt Köteles kapuja előtt, amíg a negyediket L. Tóth asszisztensnek köszönhetően jól benyelte Takács játékvezető. Hiszen a 11. percben Nagy Dani ismét megbolondította szegény Horváthot, aki már csak buktatni tudta a hazai támadót. Ám már a tizenhatoson belül, de nem hogy a büntető, a sárga lap is elmaradt, csak a szokásos nagyvonalú továbbot intek mozdulatot láthattuk. Volt még egy másik tizenegyes-gyanús eset is a 60. percben: akkor Viskovics úgy mentett szögletre, hogy erősen kezezett a kapu előtt, de az ítéleten már meg sem lepődtünk...

Mindezek ellenére az első félidőben két gólt is szerzett az FC Fehérvár. Az első a 21. percben született, amikor egy Alves-Nagy-Vujovics akció végén ez utóbbi támadó 12 méterről lőtt a kapuba, 1-0. Az újabb hazai találtra a 33. percig kellett várni: akkor Szakály szerzett szemfülesen labdát, ami Nagynál landolt, ő okosan a túloldalon felfutó Alves elé ívelt, a brazil pedig köszönte és 10 méterről Köteles mellett lőtte a labdát a DVTK kapujába, 2-0.

Csakhogy nem sokáig, mindössze a 39. percig kellett várni a vendégek szépítő találatára: egy hosszan előreívelt labdára Honma ugrott fel, s fejjel megelőzte a kapujából a tizenhatosig kifutó Sebőköt, a labda így az üresen tátongó kapuban landolt, 2-1.

A szünet után már inkább a küzdelem dominált, meg a vendégek keménysége. Kamber például lekönyökölte Elek pofacsontját a jobb szeme alatt, a bőr szétnyílt és szivárványszínt öltött. Nagyot is sérülés miatt kellett lecserélni, bár a közönség ezt nem tudta, nem értette. Pihenésre nincs idő, mert kedden 19 órakor Pakson játszik a Vidi.

Gálhidi György, a Diós-győr vezetőedzője: - Annak ellenére, hogy voltak lehetőségeink, a védelmi hiányosságaink miatt súlyos árat fizettünk. Több játékos beállítása nem volt jó húzás.

FC Fehérvár-Diósgyőr: 2-1 (2-1)

Sóstói Stadion, 1700 néző. Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Szalai Zoltán).

FC Fehérvár: Sebők 5 - Lázár 5, Radovics 6, Sifter 6, Andics 6 - Szakály 6, Farkas 6, Elek 6 - Nagy 7, Alves 6, Vujovics 6. Vezetőedző: Varga István.

Diósgyőr: Köteles 6 - Lakatos 5, Kállai 4, Viskovics 5, Horváth 3 - Kamber 6, Sztanics 5, Takács 5, Gohér 5 - Ahodikpe 5, Tóth 5. Vezetőedző: Gálhidi György.

Csere: Elek helyett Polonkai 5 (52. perc), Nagy helyett Mohl (83. perc), Alves helyett Sitku (90. perc), illetve Horváth helyett Honma 6 (23. perc), Ahodikpe helyett Lippai (67. perc), Takács helyett Szélpál (76. perc).

Sárga lap: Radovics, illetve Gohér, Kamber.

Szögletarány: 8:3 (3:1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!