Egygólos előnyt szerzett a Paks a felcsútiak ellen a nyolcaddöntőben

2019.02.20. 17:43

Nehéz helyzetben a Puskás

Alacsony színvonalú mérkőzésen Hahn János büntetőből szerzett találata döntött a labdarúgó Magyar Kupa kilencedik fordulójában.

Nagy Péter

Forrás: PFLA

Négy busz parkolt egymás mellett a Pancho Aréna autóval érkező vendégei számára fenntartott helyen. José Mourinho, a Chelsea és a Manchester United jelenleg munkanélküli trénere óta tudjuk, hogy ezen járművek nem csak az utasok szállításában, hanem bizony a védelem megszervezésében is fontos szerepet töltenek be. Egy biztos: Radoki János, a Puskás Akadémia élére néhány hónapja kinevezett móri származású, de a német futballkultúrában szocializálódó 46 éves szakvezetője rendeltetésszerűen használja ezeket a kocsikat. Az utóbbi két mérkőzést látva azonban felmerül a kérdés: nem lenne-e célszerű, ha a Váli-völgyiek mégiscsak leparkolnák azt a bizonyos buszt a tizenhatos elé!?

Valami hasonlóban gondolkodhatott a Fejér megyeiek Magyarországra hazatért edzője is, hiszen fiai az Újpest elleni bajnokival ellentétben nem rontottak neki a Paksnak. Olyannyira nem, hogy a tolnaiak két középhátvédje, Bobál Dávid és Lenzsér Bence egy ízben úgy passzolgatott egymással, mintha legalábbis egy átmozgató tréningen lettek volna. Az első valamire való helyzetből aztán meg is rezzent a háló – a hazaiak legnagyobb bánatára. Alig tíz perc elteltével a hosszú oldalon érkező Egerszegi Tamásnak még az is belefért, hogy elsőre amolyan „dadogósan” szelídítse meg a labdát, amit második kísérletre már a kapu jobb oldalába tuszkolt, 0-1.

„Pass, pass and move, move!” (Passzolj és mozogj!) – jött az utasítás az oldalvonalon kívülről, és láss csodát, a felcsútiak egyből magasabb fordulatszámra kapcsoltak. Ennek ellenére rendkívül sok volt a technikai hiba, Csertői Aurél, az atomvárosiak mestere több időt töltött szitkozódással, mint sajátjai irányításával. A mérkőzés iramáról mindent elmond, hogy Rácz Barnabást, a vendégek hálóőrét már a 33. percben figyelmeztetni kellett, hogy ne húzza az időt. Erdős József játékvezető egy ízben megkönyörült a vendéglátókon: Kesztyűs Barna szögleténél ugyanis az ég adta világon senki sem bántotta a felugró Braniszlav Danilovicsot, így a szerb portás kezéből kicsúszó játékszert hiába juttatta a hálóba Windecker József, a sípmester érvénytelenítette a szabályosnak tűnő találatot.

Fotó: PFLA

A 49. percben aztán a nézőtéren helyet foglaló Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is elégedetten bólogatott. Történt, hogy Josip Knezevic pengés mozdulattal emelte a paksi védők mögé a zsugát, amit Radó András egy átvétel után a kapuba küldött, 1-1. Megélénkült a meccs: Benedik Mioc akár a vezetést is megszerezhette volna a vendéglátóknak, de addig-addig totojázott, amíg odalett a ziccer. A túloldalon Könyves Norbert esett nagyot a tizenhatoson belül gyanús körülmények között, de büntető helyett sárga lapot kapott. Nagy Róbert beadásából a berobbanó Kesztyűs akár visszavehette volna a vezetést a látogatóknak, de a középpályás lövése a hirdető táblán csattant. Válaszul Bokros Szilárd vette célba a hosszút, a Rácz Gergőről kipattanóra Balogh Balázs nyújtott lábbal érkezett – nem is maradt el az ilyenkor jól megszokott lökdösődés. Az utolsó tíz percben ment előre a PAFC becsülettel, de az egyenlítés helyett ismét hátrányba került. A 86. percben a csereként beállt Simon Andrást Kamen Hadzsiev buktatta a büntető területen belül, a jogos tizenegyest Hahn János magabiztosan értékesítette, 1-2. Az összecsapás utolsó mozzanataként Radó 18 méteres szabadrúgása elkerülte a bal felsőt, így a Puskás egygólos hátrányból várhatja a február 26-i visszavágót. Még egy adalék: az Akadémia eddig még egyszer sem tudott győzni Pakson.

Radoki János: – A labdarúgásban benne van a hiba, de nekünk az utóbbi időben elég sok jutott ebből, egy élvonalbeli csapat nem engedheti meg ezt magának. Az első gólnál bealudtunk a pontrúgást követően, a második találatnál pedig nem támadtuk meg az ellenfelet időben. Lassan, körülményesen futballoztunk.

 

Jegyzőkönyv

Puskás Akadémia FC–Paksi FC 1-2 (0-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 417 néző. Vezette: Erdős J. (Bornemissza, Garai).

PAFC: Danilovics – Osváth, Heris, Hadzsiev, Bokros – Mioc (Urblík, 60.), Varga J., Balogh B., Knezevic (Arabuli, 76.)– Sós (Kiss T., a szünetben), Radó. Vezetőedző: Radoki János.

Paks: Rácz G. – Kulcsár D., Lenzsér, Bobál D., Báló – Nagy R. (Kővári, 75.), Kesztyűs, Windecker, Egerszegi T. – Könyves (Simon A., 81.), Remili (Hahn, 75.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gól: Radó (49.), ill. Egerszegi T. (10.), Hahn (87., büntetőből)

 

A visszavágót február 26-án 20 órakor Pakson rendezik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában