Sport

2009.06.23. 02:29

Négyen Mezőszilasról

Mezőszilas - A mezőszilasi kézilabdaműhely válogatott játékosoknak örülhetett az elmúlt héten, négy egykori Zámbó-tanítvány is a serdülő válogatottban szerepelt.

Horváth A. Attila

Zámbó Tibor, a mezőszilasi Németh László ÁMK tanára, a Siófok KC serdülő csapatának edzője, négynél jár. Világosabban fogalmazva a Salgótarjánban megrendezett olimpiai reménységek tornáján három neveltje - akik Mezőszilason nevelődtek, s ketten még általános iskolások, s mindhárman a Siófok KC játékosai - lépett pályára, s így Kaszás Ivettel együtt - aki jelenleg a Fehérép Alcoa FKC játékosa - négyre nőtt a korosztályos nemzeti válogatottban bemutatkozott játékosainak száma.

Nagy Éva (első abai edzője Ortner Endréné) és a három mérkőzésen 12 góllal beköszönő Schneider Éva a Magyarország A, amíg Csendes Szabina a Magyarország B csapatában játszott.

A tornán Lengyelország és Szlovákia vett még részt. A viadalt végül a magyar A csapat nyerte három győzelmet aratva, megelőzve a lengyeleket. A magyar B együttes a bronzérmet szerezte meg Salgótarjánban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!