rekord

2019.07.07. 19:31

Negyedszerre bajnok az amerikai női fociválogatott

A címvédő amerikai együttes nyerte meg a franciaországi női labdarúgó-világbajnokságot, miután a vasárnapi, lyoni döntőben 2-0-ra legyőzte Hollandia csapatát.

USA's players celebrate with the trophy after the France 2019 Women’s World Cup football final match between USA and the Netherlands, on July 7, 2019, at the Lyon Stadium in Lyon, central-eastern France. (Photo by Jean-Philippe KSIAZEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jean-Philippe Ksiazek

A finálé esélyese egyértelműen az amerikai gárda volt, ám a holland csapat két éve az Európa-bajnokságon is meglepetést okozott, s ezúttal is arra készült, hogy felborítja a papírformát.

Az összecsapáson a holland fogadkozásokból nem sok minden valósult meg, a tengerentúliak az első perctől uralták a meccset, és végig nagy fölényben futballoztak.

Igaz, az első félidőben az eredményen az amerikai dominancia még nem mutatkozott meg, 0-0-lal mentek az együttesek a pihenőre. A második félidőben viszont negyedóra elteltével előbb 11-esből – Megan Rapinoe tornán elért ötödik góljával – vezetéshez jutottak, majd hét perccel később Rose Lavelle szép bal lábas lövésével eldöntötték a meccset a tengerentúliak, akik akár több góllal is nyerhettek volna.

Az Egyesült Államok ezzel – rekordot jelentő – negyedik vb-címét szerezte meg.

Eredmény, döntő:

Egyesült Államok-Hollandia 2-0 (0-0)

Lyon, 57 900 néző, v: Frappart (francia)

gól: Rapinoe (61., büntetőből), Lavelle (69.)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában