Sport

2009.08.11. 02:29

Negyedik helyen a székesfehérváriak

Székesfehérvár - Az Alcoa-FKC női kézilabdacsapata a Ferencváros Népligeti csarnokában tornázott , és a negyedik helyen végzett.

Silye Sándor

A csapat erősen tartalékosan kezdett a Ferencváros ellen, de a találkozó csak a hajrában dőlt el. FTC-RightPhone-Alcoa FKC 27-21 (12-11). A házigazdáknál volt fehérváriak jeleskedtek (Kenyeres 7, Emberovics 4) a góllövésben. Az alcoásoknál Szikora, Trimmel (kapusok), Tilinger 9 (2), Bernataviciute 4, Vincze 4, Bízik 2, Azari 1, Rádl 1 szerezték a gólokat. Vasárnap az előző bajnoki szezon csapata, a Debrecen volt az ellenfél. A DVSC ellen tízperc után már 9-1-re vezettek Sótonyi László tanítványai, akiknél első felnőttek közötti meccsén a kezdőcsapatba kerülő, 16 éves Becséri Kitti négy gólt szerzett. A találkozót a fehérváriak nyerték! Alcoa FKC-DVSC-Aquaticum 31-25 (19-8). Ezúttal Vincze 8, Becséri 4, Bernataviciute 4, Bízik 4, Rádl 4, Azari 3, Tilinger 3 (3), Németh K. 1 lőtték a gólokat. A záró találkozón az Alcoa FKC a délelőtti teljesítményétől jelentősen elmaradva kézilabdázott a Veszprém elleni találkozó első félidejében. A második játékrészben hatról egygólosra csökkent ugyan az együttes hátránya, de a döntetlent már nem sikerült kiharcolni. Mivel a záró mérkőzésen a DVSC legyőzte az FTC-t, az ifjakkal teletűzdelt székesfehérváriak a negyedikek lettek. Veszprém Barabás KC-Alcoa FKC 26-25 (16-10). Az újon Veszprém összeállítását azért közöljük, hogy a sportág hívei ismerjék meg csapatukat. Az ellenfél soraiban Baranyai, Lengyel (kapusok), Veszeli 8, Ábrahám 4 (2), Gerstmár 4 (1), Földes K. 3, Weigel 3, Smidéliusz 2, Horváth 1, Szabadfy 1, Bognár, Koszorús, Velki lépett parkettre. A fehérváriaknál ezúttal Bernataviciute 6 (1), Vincze 5, Azari 2, Becséri 2, Bízik 2, Lelkes 2, Tilinger 2 (2), Kocsis 1, Németh K. 1, Németh N. 1, Rádl 1 talált a kapuba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!