Sport

2006.06.25. 22:00

Négybõl három arany

<b>Az Alba Volán SC szakosztálya jószerivel egyeduralkodó a honi öttusa mezõnyben</b>

Mórocz Zsolt

Azt reméltük, tudtuk, hogy erõs a volánosok szakosztálya, sejtettük, vártuk, hogy hoznak aranyakat. Szereplésük sikeres volt, a felnõttek mezõnyében a négy szám éremtermése három arany, egy ezüst. Gyõzött Horváth Viktor, a férfi és a nõi csapat, míg Vörös Zsuzsa ezüstöt szerzett a nõi egyéniben Füri Csilla mögött. Tegyük hozzá Zsuzsa aranya sem sokon mlott. A fehérvári juniorok eredményeirõl a holnapi számunkban olvashatnak.
Kezdjük a férfiakkal. A volánosok Horváth Viktor, Nagy Csaba, és a mindössze serdülõ korú Demeter Bence összeállításban kezdték a napot a lõtéren. Horváth nyerte e számot, majd a vívásban holtversenyben lett elsõ a végén ezüstérmes Kállai Álossal. Viktor nyerte még a futást is, az uszodában harmadik, lovaglásban második volt, így imponáló, lenyûgözõ versenyzéssel lett magyar bajnok. Kellemes meglepetésre, a még quotkölyökquot Demeter Bence (a sportág történelmének elsõ felnõtt Európa-bajnokának, Demeter Józsefnek a fia) a quotnagyokquot között az egyéni viadalon a dicséretes ötödik helyet szerezte meg, míg csapatban aranyérmes!
- Feltörekvõ, ügyes, tehetséges versenyzõ, ebbõl adódóan még nem lehet kiegyensúlyozott valamennyi számban. De tény, serdülõként megállta a helyét, szépen szerepelt a felnõttek között. Eredményével kivívta a jogot, hogy induljon a serdülõ, az ifjúsági Európa- és világbajnokságon, illetve a junior vb-n. Még nem tudjuk mennyire terheljük, úgy tervezzük, a a két fiatalabb korosztály világversenyén áll rajthoz - mondta róla Kulcsár Antal, az Alba Volán SC szakmai igazgatója.
Eredmény, férfiak, egyéni 1. Horváth 5672 pont, 2. Kállai (BHSE) 5508, 3. Tibolya (UTE) 5272, ... 5. Demeter 5140, ... 8. Nagy Cs. 4956. Csapatban 1. Alba Volán SC 15768, 2. BHSE 14952, 3. KSI 13828.
A nõknél a honvédos Füri Csilla gyõzött, a volános Vörös Zsuzsa és Szatmári Adrienn elõtt. A szintén volános Máthé Vivien a negyedik, Alekszejev Tamara a hatodik, a csapatversenyt is nagy fölénnyel a fehérváriak nyerték. Zsuzsa nyerte a lövészetet, jól teljesített úszásban, lovaglásban is, vívásban volt valamelyest halványabb. Eredmény, egyéni 1. Füri (BHSE) 5464, 2. Vörös 5404, 3. Szatmári 5300, 4. Máthé 5264, ... 6. Alekszejev 5140. Csapatban 1. Alba Volán SC 15968, 2. BHSE A 14480, 3. BHSE B 14264.
- Nem tudom mi történt Zsuzsával a pástokon, ha 100 ponttal többet vív, amit tud is, akkor õ a bajnok. Viktor sikerének örülök, miként annak is, hogy helyzetünk stabil, hiszen miként egy éve, így most is három aranyéremmel tértünk haza - összegzett emígy Kulcsár Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!