Két aranyat gyűjtöttek

2019.05.16. 21:34

Négy versenyzővel szerepelt a hagyományos karateviadalon a székesfehérvári Alba Regia SC

Horog László

Dvéri Maja készülődhet a nyári U18-as Európa-bajnokságra

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Komárom-Esztergom megyé­ben rendezték a J&S Speed Kupa elnevezésű országos kyokushin karateversenyt, amelyen a versenyzők küzdelemben és formagyakorlatban mérhették össze tudásukat. Az Alba Regia SC négy fővel képviseltette magát, junior női formagyakorlatban Dvéri Maja, junior férfi formagyakorlatban pedig Fehérvári Ádám végzett az élen. Felnőtt férfi formagyakorlatban Németh Zoltán a harmadik helyen zárt, a serdülő nők 48 kg-os súlycsoportjában Tóth Aisa Kira az 5–8. helyen fejezte be a viadalt. Teljesítményével Dvéri Maja és Fehérvári Ádám indulási jogot szerzett a június végén, Prágában megrendezésre kerülő U18-as Európa-bajnokságra.

Dvéri Maja készülődhet a nyári
U18-as Európa-bajnokságra
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Elégedett vagyok a versenyzőimmel. Fehérvári a junior diákolimpián csalódott volt, mivel nem tudta megnyerni a küzdelmeket kata versenyszámban, ezúttal bizonyította képességeit, megérdemelten diadalmaskodott. Dvéri viszont a diákolimpia után itt is magabiztosan győzött. Németh bronzérme is biztató, miként Tóth helyezése is. Utóbbi kezdőnek számít, élete harmadik versenyén indult, de Tatán győzelemmel kezdte a viadalt – nyilatkozta Kovács Ferenc vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában