Sport

2013.01.02. 20:50

Négy súlyemelő arany

Székesfehérvár – Megkezdődött a 2013-as év, de vannak még viadalok, amelyek eredményével adósok vagyunk.

Silye Sándor

December végén rendezték meg az év utolsó súlyemelő versenyét Kisbéren. Az évzárón részt vett a Fehérvár Rugby Club súlyemelő szakosztálya is, és a csapa tagjai 4 aranyérmet hoztak haza. Eredmények: Kerék Ádám a 85 kg serdülők korcsoportjában 55 kg szakítással és 70 kg-os lökéssel nyert. Antal Benjámin a 77 kilogrammos juniorok mezőnyében 60 kilót szakított, 80 kilogrammot lökött, aranyérmet kapott.

A csapat balról jobbra: Szabó Gergely, Antal Benjámin, Kerék Ádám, Dolovai Béla, Gyolcsos Ferenc, Bakos Károly vezetőedző (Fotó: Imrő Dezső)

Szabó Gergely a 77 kilósok másik junior korcsoportjában lett első 63 kilós szakítással, 80 kilós lökéssel. Gyolcsos Ferenc felnőtt 100 kilogramban 95 kg szakítással, 115 kg lökéssel győzött. A versenyen indult még Dolovai Béla, ám a 113 kilós szakítását követően megsérült, visszalépett. Baranyai Sándornak kiújult a régebbi vállsérülése, és szintén visszalépett. Az FRC súlyemelői készülnek az idei több fordulós csapatbajnokság megmérettetéseire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!